Receptek Főételek Tészta Bukta baracklekvárral

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 dl tej
3 darab tojás
2 kanál porcukor
5 dkg margarin
3 dkg élesztő
5 dkg zsír
20 dkg baracklekvár
½ kg finomliszt

Leírás

A langyos tejbe belekeverjük a szétmorzsolt élesztőt, 1 evőkanál lisztet és porcukrot, majd langyos helyen letakarva felfuttatjuk. A lisztet mély tálba szórjuk, közepébe vájunk egy kis mélyedést, és beleöntjük a megkelt élesztőt, a tojássárgákat, a porcukrot, a sót és annyi langyos tejet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Ezután beledolgozzuk a vajat is, majd lisztezett tálba tesszük a cipóvá formált tésztát és a tetejét is meglisztezzük. Ruhával letakarva, dupla nagyságúra kelesztjük. A kelt tésztát lisztezett deszkán, 1/2 cm vastagra kinyújtjuk. 5 x 8 cm-es téglalapokra vágjuk és 15 percig állni hagyjuk. Közben a lekvárt annyi hosszúkás darabra vágjuk, amennyi a tésztalapok száma. Mindegyikre ráteszünk egy darabot és belegöngyöljük a tésztába. A buktákat olvasztott zsírral bekenjük és zsírozott tepsibe tesszük, nem nagyon szorosan egymás mellé. További fél órán keresztül még kelesztjük, majd az előmelegített, forró, gőzös sütőben, közepes lángon megsütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4