Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Egy serpenyőben süssük meg a szalonnát, majd a zsírtól lecsepegtetve szedjük ki egy tálra.
Sózzuk, borsozzuk meg a marhahúst, forgassuk lisztbe, és tegyük olívaolajjal kikent forró serpenyőbe. Hirtelen süssük rá kérget minden oldaláról, tegyük félre, fedjük le alufóliával, tartsuk melegen.
Tegyük a felkarikázott sárgarépát és a nagyobb kockákra vágott hagymát egy nagy serpenyőbe, csepegtessük meg olívaolajjal, süssük kb. 5 percig, adjuk hozzá a fokhagymát, a bort, a levest, a paradicsompürét, a babérlevelet és a friss kakukkfüvet. Ezután adjuk hozzá az előzőleg elkészített szalonnát is. Vágjuk fel a marhahúst nagyobb kockákra, ezt is tegyük a serpenyőbe, aztán közepes lángon, lefedve 2 órán át főzzük. Néha keverjük meg.
Hámozzuk meg a burgonyát, negyedeljük fel, tegyük egy tálba, locsoljuk meg 2 evőkanál olajjal, morzsoljuk hozzá a rozmaringot, ízesítsük sóval és borssal, majd alaposan forgassuk össze. Borítsuk sütőpapírral bélelt tepsire és süssük 190°C-ra előmelegített sütőben kb. 25 percig. A húst a pecsenyelével meglocsolva, a zöldségekkel és a pirított burgonyával tálaljuk. Díszítsük kakukkfűvel.