Receptek Főételek Húsos ételek Borsos tokány paradicsompürével

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab paradicsom
15 dkg vöröshagyma
25 dkg füstölt szalonna
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab zöldpaprika
10 dkg zsír
4 dkg sűrített paradicsom konzerv
80 dkg sertés lapocka

Leírás

A húst fél cm vastag csíkokra vágjuk és jól megmossuk. Az apróra vágott hagymát aranybarnára pirítjuk, beletesszük a finomra vágott fokhagymát, majd a paradicsompürét kevés vízzel felöntjük és 2-3 percig főzzük. Beletesszük a húst, megsózzuk, borssal, majoránnával meghintjük és gyakori kevergetés mellett pörköljük, míg levét el nem főtte. Ezután kevés vizet adva hozzá, fedő alatt, mérsékelt tűzön pároljuk. Ha a levét elfőtte, mindig csak kevés vizet öntsünk alá, hogy ne főjön, csak rövid lében párolódjon. Ha a hús félig puha, hozzátesszük a kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot és ezzel puhára pároljuk. Én petrezselymes burgonyát, vagy főtt rizst adtam mellé, valamint savanyúságot.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4