Receptek Levesek Borsókrémleves túrógombóccal

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
2 dkg finomliszt
3 dl tej
3 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
½ fej jégsaláta
20 dkg tehéntúró
5 dkg búzadara
40 dkg zöldborsó
1 tk szárított kapor

Leírás

A túrót áttörjük, összekeverjük a tojással, csipetnyi sóval, a búzadarával, a kaporral, és 20-30 percen át pihentetjük a hűtőben. A túrós masszából sós, lobogva forró vízbe kis gombócokat szaggatunk, és 5-6 percig kíméletesen főzzük. Amikor kész, félrehúzzuk, és tálalásig a vízben hagyjuk. Amíg a túrót pihentetjük, elkészítjük a levest. Felolvasztjuk a vajat, rátesszük a borsót, és kevés víz folyamatos aláöntésével megpároljuk. Amikor a borsó majdnem puha, beletesszük az összetépett salátát, sózzuk, borsozzuk, és 2-3 percen át még pároljuk. Felengedjük 6-7 deciliter vízzel, és felforraljuk. A lisztet simára keverjük a tejjel, és amikor a lé forr, besűrítjük vele. Kíméletesen kb. 15 percig főzzük. Amikor kész, botmixerrel pürésítjük (ízlés szerint át is szűrhetjük), és a kész levest túrógombócokkal tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4