Hozzávalók

dl tej
1 kanál kristálycukor
10 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 kg zöldborsó
½ kanál ételízesítő
4 kanál finomliszt
1 tk fokhagyma
1 kanál friss petrezselyem

Leírás

A borsót kb. 1-1,2 liter forrásban lévő vízben (közben a cukrot beletesszük), 5-10 perc alatt megfőzzük. Ha puha, megsózzuk. Borsónyi szódabikarbónát tehetünk a főzővízbe, hogy üde, zöld színű maradjon a borsó. A petrezselymes, fokhagymás rántást kis vízzel, majd a tejjel berántjuk, és 6-8 percig belefőzzük a főzelékbe.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4