Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Edényben olajat hevítek, beledobom a felkockázott szalonnát és vöröshagymát. Néhány perc múlva, a kockára vágott gombát és darált marhahúst is beleteszem, majd együtt pirítom őket, további pár percig. Végül a félbevágott fokhagymagerezdek is belekerülnek. Sózom, frissen őrölt borssal és az oregánóval ízesítem és beleöntöm a paradicsomot. Lefedve sütőbe teszem és 180°C-on, 2-2,5 órát sütöm. Ennyi idő alatt, a hús és a répa is teljesen megpuhul. Persze egyszer-kétszer ránézek és ilyenkor, ha szükséges, sózom még. Kiveszem és nagyobb villával, kissé összenyomkodom. Elkeverem benne a parmezánt és kevés, apróra vágott, friss bazsalikomot. Tálaláskor, a kifőtt spagettire kanalazok a raguból és parmezánnal megszórom. Amíg nem volt ez a nagy öntöttvas edényem, addig magasabb falú serpenyőben pirítottam elő a hozzávalókat, majd fedeles kerámia sütőtálban tettem a sütőbe. Úgy, a főzési idő kissé hosszabb volt. És hogy mitől finomabb? Egyrészt a hosszú főzési idő alatt, az ízek valami fantasztikus eggyé állnak össze. Másrészt az állaga, a szálkáira szétesett hús, összehasonlíthatatlanul jobb a darált húsos változatnál.