Receptek Desszertek Sütést igénylő Bejgli krumplis tésztából

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
60 dkg finomliszt
1 dl tej (meleg)
20 dkg kristálycukor (+45 dkg a töltelékbe)
1 dl tejföl
30 dkg burgonya (főtt áttört)
25 dkg margarin
1 dkg élesztő (ezt a tejben megfuttatjuk)
60 dkg mák (vagy dió)

Leírás

A tésztához az összes hozzávalót összegyúrjuk. (A margarint összemorzsoljuk a liszttel, hozzákeverjük a cukrot és aztán a többit.) Négy részre osztjuk. A töltelékhez a cukrot, kevés vízzel (vagy kis tejjel) felfőzzük és hozzáadjuk az ízesítőket. Ezután, megtöltjük vele a lappá nyújtott cipókat, feltekerjük, a végét benyomkodjuk. Kizsírozott tepsibe tesszük és tojássárgájával megkenjük. (Az oldalukat is jól meg kell kenni, nehogy egymáshoz ragadjanak.) Fél órát, hideg helyen szikkasztjuk, majd másodszor is bekenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben (gáz), 180 fokon, 45 percig sütjük

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4