Receptek Főételek Húsos ételek Barackos karajrolád

Hozzávalók

1 kg sertéskaraj
2 kanál olívaolaj
20 dkg szalonna
20 dkg marhalábszár
3 gerezd fokhagyma
15 szem aszalt barack
8 dkg dió
1 csipet szárított kakukkfű
1 adag

Elkészítés

1

Először elkészítjük a pácot: az olívaolajat összekeverjük a kakukkfűvel, a fokhagymával és a borssal. A karajt vékonyra szeleteljük és bedörzsöljük a páccal.

2

A diót durvára, az aszalt barackot finomra vágjuk. Ezt a tölteléket egyenletesen elsimítjuk a karajszeleteken és felcsavarjuk.

3

A marhahúst és a szalonnát hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A karajt becsavarjuk a marhahús-, majd a szalonnaszeletekbe. Vastag cérnával vagy madzaggal kötözzük, hogy sütés közben ne essen szét.

4

A karajroládot hosszúkás tepsibe tesszük, és 180˚C-on lefedve 60 percig sütjük. Ezután levesszük róla a fedelet és még 10 percig sütjük, hogy a szalonna megpiruljon.

Tesco Magazin / 2019. TÉL
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4