Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 kanál finomliszt
2 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 csipet őrölt fekete bors
2 darab babérlevél
1 kk őrölt pirospaprika
30 dkg fejtett bab (fejtett)

Leírás

A babot előző éjjel beáztatom bő vízbe, hadd puhuljon a héja. A főzés megkezdésekor leöblítem, majd friss vizet öntök rá, hogy bőven ellepje. Beleteszem a kockára vágott hagymát, a babérlevelet, egy kis sót, a füstölt húst és puhára főzöm.A füstölt húst kiemelem ha már puha. Amikor puha már a bab, az időközben elkészített fokhagymás, enyhén pirospaprikás rántással sűrítem a főzeléket és ráízesítek. Tejföllel és friss kenyérrel fogyasszuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása