Receptek Főételek Baba Ganoush - keleti padlizsánkrém

Hozzávalók

2 darab padlizsán
2 kanál citromlé
1 adag
1 kanál extra szűz olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
½ kávéskanál őrölt római kömény
2 kávéskanál tahini
1 darab sárgarépa
1 darab kaliforniai paprika
1 darab zöld kaliforniai paprika
1 darab sárga kaliforniai paprika
1 darab gránátalma

Elkészítés

1

A padlizsánt megmossuk, villával megszurkáljuk, majd a grillsütő rácsára helyezzük. Kb. 45 percig sütjük, amíg helyenként megráncosodik, összemegy, a héja pedig vékony lesz és jól átsül.

2

Ha a padlizsán kihűlt, félbevágjuk. Egy nagy kanállal kivájjuk a húsát, és simára turmixoljuk.

3

A kész padlizsánkrémet meglocsoljuk olívaolajjal, és megszórjuk gránátalmával. Petrezselyemmel is díszíthetjük. Pita kenyérrel és nyers zöldséghasábokkal kínáljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4