Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
1 kk. cukrot, 2,5 dkg élesztőt, 2 ek. lisztet, 5 ek. langyos tejet, kis bögrében összekeverünk és felfuttatjuk az élesztőt, meleg helyen. A tésztához, 40 dkg lisztet, 0.5 cs. sütőport, 6 dkg cukrot, 1 cs. vaníliás cukrot, 1 citrom reszelt héját, egy csipet sót összekeverünk, majd hozzádolgozzuk a felfuttatott élesztőt. Ezután, 0,25 l meleg (nem forró) tejet, egy tojással és 8 dkg olvasztott vajjal összekeverünk és a masszához adagoljuk. Ha jól összedolgoztuk a tésztát, lehetőség szerint, 50 fokra előmelegített sütőben kelesztjük, a kétszeresére, kb. 30-40 perc. Ezalatt, elkészítjük az öntetet: Elsőként 3 tojássárgát, 3 vaníliás cukrot és 3 dl langyos tejet összekeverünk egy csészében. Ezután, felforralunk 6 dl tejet, hogy később meg ne égessük magunkat. Ezeket odakészítjük a tűzhely mellé. Vajból és 2 ek. lisztből, nagyon halvány rántást készítünk. Ha megvan a rántás, kevergetés mellett, szép lassan beleöntjük a jó forró tejet. Ha benne van a tej, hozzátesszük a tojássárgás-cukros tejet is és folytonos kavargatás mellett, közepes lángon, kellő sűrűségűre főzzük. Ha kész, levesszük a tűzről és hideg vízben, kevergetés mellett hűtjük le (így nem lesz bőrös a teteje). Ha minden igaz, megkelt a tészta. Egy kivajazott, zsemlemorzsával körbehintett tortaformába, evőkanállal beleszaggatunk egy sor kelt tésztát. Célszerű egy kis tálban, olvasztott vajat odakészíteni és abba néha bemártani a kanalat, mert akkor nem ragad annyira a tészta. Rétegenként, cukros dióval szórjuk meg a tésztát. Ha kész, akkor 190-200 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt, készre sütjük (közben ne nyissuk ki az ajtót). Melegen, hidegen is, öntettel leöntve tálalhatjuk.