Receptek Gyerekmenü Főételek Ananászos kedvenc

Hozzávalók

5 darab tojás
1 csomag sütőpor
20 dkg kristálycukor
30 dkg étcsokoládé
20 dkg
10 dkg margarin
3 kanál baracklekvár
1 dl narancslé
25 dkg finomliszt
1 doboz konzerv ananász

Leírás

A tésztához, gőzön megolvasztom a kockára vágott vajat, vagy sütőmargarint és az apróra tört étcsokit. Amikor már lágy a csokis vaj, vagy sütőmargarin, leveszem a tűzről és langyosra hűtöm. Elektromos habverővel habosra keverem a tojásokat, a cukorral, majd fakanálra váltok. Beledolgozom a tésztába a narancsdzsemet, az átszűrt narancslevet, meg a csokis vajat, vagy sütőmargarint. Hozzákeverem a tésztához a lisztet és a sütőport. Az összekevert masszát belekanalazom a tepsibe, rászórom az ananászkockákat és előmelegített sütőben megsütöm.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása