Hozzávalók

1 csomag vaníliás cukor
8 dkg kristálycukor
1 kg alma
½ kg leveles tészta
1 csomag vaníliás pudingpor

Leírás

Az almát megpucoljuk, lereszeljük és megszórjuk a cukorral. Állni hagyjuk. Közben kinyújtjuk a leveles tésztát, 8 részre osztjuk, majd az egyik felüket, néhány helyen bevagdossuk. Az almát kicsavarjuk és lassan párolni kezdjük. A levét elkeverjük a vaníliás pudinggal. Amikor az alma megpárolódott, megszórjuk kevés őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral, majd ráöntjük az almalével elkevert pudingport. Sűrűre főzzük, majd kicsit kihűtjük. A tésztára kupacokat teszünk, majd a széleit megkenjük tojással és összehajtjuk. A széleket jól lenyomkodjuk. Kívülről is megkenjük tojással, majd előmelegített sütőben, pirosra sütjük. Porcukorral meghintve, forrón, vagy langyosra hűlve tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4