Hozzávalók

5 dl tej
6 kanál kristálycukor
1 kanál tejföl
5 darab alma
3 kk őrölt fahéj
4 kanál zsemlemorzsa
1 tasak vaníliás pudingpor
1 csomag réteslap
1 dl napraforgómag

Leírás

Egy réteslapot konyharuhára fektetünk, megkenjük vékonyan az olajos keverékkel, majd ráfektetünk még egy lapot. A második lapot megszórjuk zsemlemorzsával, mivel az alma a sütés során levet enged, és eláztatná a réteslapokat. A morzsa kissé felszívja az alma levét. A kockákra vágott almát rászórjuk a morzsás lapokra, és egyenletesen eloszlatjuk. Ízlés szerint, megszórjuk cukorral. Érdemes itt-ott több cukrot szórni, amely majd karamellizált "cukorszigeteket" képeznek a rétesünkben. Ízlés szerint, szórjuk meg fahéjjal. Végül a konyharuha segítségével, a két szélét kb. 2 cm-re hajtsuk be (ezek lesznek a rétes végei, megakadályozza, hogy a cukros szirup és a töltelék kifolyjon a tésztából), majd tekerjük fel a tésztát. A többi rétesnél ismételjük meg a fenti lépéseket, majd egyenként helyezzük kiolajozott tepsibe, a réteseket. Az olajos keverékkel kívülről is kenjük meg a tésztát, különös tekintettel a végekre. Süssük aranybarnára a réteseket.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása