Receptek Desszertek Sütést igénylő Almás pite búzadarával

Hozzávalók

3 darab tojás
50 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 doboz tejföl
2 kg alma
3 kanál kristálycukor
12 dkg zsír
2 kanál búzadara

Leírás

A tésztához a hozzávalókat, egy nagy tálban összedolgozom, majd cipót formálok belőle. Kettészedem a tésztát és kinyújtom akkorára, amekkora a tepsim (kb. 25 x 30-as tepsi az ideális), majd a kivajazott, vagy kizsírozott tepsibe fektetem és egy villával megszurkálom. Közben elkészítem a tölteléket: Az almákat megmosom, megpucolom és lereszelem. Megízesítem a cukrokkal, a fahéjjal és a citromlével, ízlés szerint. A tésztát meghintem a morzsával, vagy a darával és elosztom rajta a tölteléket. A tészta másik felét is kinyújtom és ráfektetem a töltelékre. Óvatosan megszurkálom a villával a felső réteget is és megkenem a felvert tojássárgájával. Előmelegített sütőbe teszem. Gáznál 3-on, 30-40 perc alatt kész.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4