Receptek Levesek Alföldi betyárleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 dkg finomliszt
2 dl tejföl
15 dkg vöröshagyma
1 csipet őrölt fekete bors
20 dkg csiperkegomba
1 kk őrölt pirospaprika
15 dkg szalonna
60 dkg marhalábszár
20 dkg füstölt kolbász

Leírás

A szalonnát kockára vágjuk és megpirítjuk. A hagymát is rátesszük, majd az apró kockára vágott húst is. Sózzuk, borsozzuk, egy evőkanál pirospaprikával meghintjük és annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. Amikor a hús már félig puha, beletesszük a felszeletelt gombát, a füstölt kolbászt, karikákra vágva és tovább főzzük, 15-20 percig. Habarást készítünk a tejfelből, lisztből és a levesbe ötjük. Az apróra vágott petrezselymet is rászórjuk és felforraljuk. 5 percig még főzzük és tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4