Receptek Főételek Húsos ételek Airfryerben sült, ropogós csirkés, őszi cézársaláta

Hozzávalók

200 g ropogós fehér kenyér (falatnyi darabokra tépve)
2 evőkanál olívaolaj
4 adag maradék parmezános csirkemell
180 g fodros kel (fás szárak nélkül)
½ db citrom leve
1 db jégsaláta (durvára tépve)
1 db lilahagyma (vékonyra szeletelve és hideg víz alatt átöblítve)
1 db avokádó (darabokra vágva)
4 evőkanál cézáröntet
30 g Grana Padano (hajszálvékony forgácsokra vágva)

Leírás

Jöhet egy villámgyors ebéd? Használjuk fel a maradék parmezános csirkét egy őszi cézársalátához: süssük meg airfryerben! Adjunk hozzá kész cézáröntetet az egyszerűség kedvéért.

Elkészítés

1

A kenyérdarabokat összeforgatjuk 1 evőkanál olívaolajjal, és 200 °C-ra előmelegített airfryerben 2 percig sütjük. Megrázzuk, majd ráhelyezzük a csirkét, és további 5 percig sütjük, amíg kívül ropogós, belül pedig forró nem lesz. A csirkét csíkokra vágjuk.

2

Közben a fodros kelt egy tálba tesszük, és meglocsoljuk a maradék olajjal. Tiszta kézzel alaposan átmasszírozzuk 1-2 percig, amíg megpuhul és sötétzölddé válik. Hozzákeverjük a citromlevet, a salátaleveleket, a lilahagymát és az avokádót. A tetejére szórjuk a ropogós kenyérkockákat és a csirkecsíkokat, majd meglocsoljuk cézáröntettel, végül Grana Padano forgácsokkal és egy kis frissen őrölt fekete borssal tálaljuk.

Tipp: Ez a recept a parmezános csirke airfryerben, spagettivel receptből megmaradt csirkét használja fel. Ha sütőben készítjük, a kenyérkockákat és a csirkét 200 °C-on (légkeveréses sütőben 180 °C-on, gázsütőnél 6-os fokozaton) 10–12 percig sütjük, amíg teljesen át nem melegednek. Ha nincs maradék csirkénk, használhatunk fagyasztott, rántott csirkemellet is, amit airfryerben 15–20 perc alatt aranybarnára sütünk, majd felszeletelünk és a salátához adjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4