Receptek Gyerekmenü Főételek A tökéletes tejfölös mártogatós szósz

Hozzávalók

1 pohár tejföl
1 csipet őrölt fekete bors
1 kk mustár
1 csokor metélőhagyma

Leírás

Kitűnő vendégváró a tejfölös mártogatós, azaz „dip“, amely chipszekhez, zöldségekhez és egyéb falatokhoz is jól passzol.

Elkészítés

1

A mártogatós szószhoz a tejfölt és a metélőhagymát, 1 kis kanál mustárral és ízlés szerint fekete borssal keverjük össze.

2

Majd egy kis tálkában hűtsük be fogyasztásig.

TIPP

Egyszerűen készíthetsz többféle ízvilágú mártogatóst, ha a fűszerezést variálod. Érdemes kipróbálni a zöldfűszeres, a csípős-chilis vagy a sajtos variációkat is.

TUDTAD?

A mártogatós, azaz a „dip“ szószok az angolszász konyhában kifejezetten kedveltek. Tökéletes vendégváró ételnek számít, hiszen pillanatok alatt elkészíthető, és ízesítését kedvünk szerint variálhatjuk. A mártogatós szószok közül biztosan mindenki megtalálja a kedvencét: legyen az sajtos, csípős vagy zöldfűszeres.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4