Hozzávalók

9 egész tojás
30 dkg finomliszt
1 csipet sütőpor
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
7 dkg citrom
15 dkg margarin
1 marék mazsola
5 cl rum

Leírás

A mazsolát és a cukrozott citromhéjat rumba áztatjuk, lefedjük, és egy éjszakán át hagyjuk, hogy a rum jól átjárja. A Ramát 10 dkg porcukorral és a reszelt citromhéjjal felhabosítjuk, amíg a cukor feloldódik. A szétválasztott tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, és tovább habosítjuk. A lisztet, a lecsepegtetett mazsolával és a cukrozott citromhéjjal összekeverjük. A tojásfehérjét a maradék porcukorral, kemény habbá felverjük, egyharmadát a Ramás tojáskrémhez adjuk. A maradék fehérjehabot és a liszt-gyümölcs keveréket, váltakozva a Ramás krémhez keverjük. A tésztát a Ramával kikent sütőformába töltjük, és előmelegített sütőben, 175 °C-on, kb. 70 percig sütjük, majd a formából kivéve, lehűtjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4