Tippek és tanácsok Vegán póréhagymás burgonyasaláta céklaöntettel

Vendégváró húsvéti finomságok


A bőségesen megpakolt hidegtál minden háztartás húsvéti reggelijén vagy vacsoráján ismerős lehet, hiszen bármilyen krémet vagy zöldséget felhasználhatunk hozzá. Legyen az asztalon szárnyashús, sajttekercs vagy kaszinótojás, a tradícionális asztalkellékek mellett kísérőként egy különlegesebb saláta feldobhatja a hagyományos családváró kínálókat, mindamellett hogy az egészséges táplálkozásról és a jóleső jóllakottságról sem kell lemondanunk.

Vegán póréhagymás burgonyasaláta céklaöntettel

Elkészítése pofonegyszerű, így amennyiben akár idő szűkében vagyunk, akár több éhes szájra is készülünk jó választás lehet a következő recepthez és hozzávalókhoz nyúlnunk.

Hozzávalók a burgonyasalátához:

Az öntethez:

Elkészítés:

  1. A burgonyasaláta elkészítéséhez a héjában főtt burgonyát és póréhagymát kockákra vágjuk.
  2.  A salátához szükséges zöldborsót kissé előfőzzük, megpároljuk, majd ezeket az összetevőket kis bazsalikommal tetszés szerint ízesíthetjük.
  3.  Az öntethez szükséges céklát érdemes pár csipet sóval és olivaolajjal meglocsolva alufóliába csomagolnunk, és 190-200 C fokon előmelegített sütőben puhulásig sütni. Lehűlést követően könnyedén meg tudjuk hámozni.
  4. Az avokádót megpucolva húsát villa segítségével enyhén szétnyomkodjuk míg egy pürésebb állagot nem kapunk, a hagymát felaprítjuk, majd leöntve a Dr. Oetker Creme Vega növényi krémmel és az olivaolajjal, botmixer vagy turmixgép segítségével krémes állagúvá tehetjük.
  5. Ezt követően ízlés szerint sózzuk és ízesítjük tökmagolajjal, mely utóbbi a telítetlen zsírsavaival és vitamintartalmával hozzájárul a kiegyensúlyozott étrendhez.
  6. Öntetünket a saláta előkészített összetevőivel összekeverjük, és tetszés szerint díszítjük petrezselyemzölddel.


Oldal nyomtatása
Cikk megosztása