Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A csokoládét szinte mindenki szereti. De vajon mit tud a csokiról azon kívül, hogy melyik márkát és milyen ízesítésűt érdemes megvennie, vagy mely ételekben a legízletesebb a csokoládé? Tesztelje le, milyen ismeretei vannak erről az édes csemegéről!
1. A csokoládé is tartalmaz koffeint. Hány kocka tejcsokit kellene megennie, hogy annyi koffeinhez jusson, mintha egy csésze kávét ivott volna meg?
A) 4
B) 8
C) 14
2. Sokak szívét meghódította a fehér csokoládé. Némelyek szerint viszont a fehér csokoládé nem is csokoládé, mivel gyártásához csak a kakaóbabból nyert kakaóvajat használják. Akkor tehát miért annyira fehér a fehér csokoládé?
A) Ez nagyrészt vaj, cukor és tej.
B) Nincs benne semmilyen szilárd kakaóanyag.
C) Fehér élelmiszerfestékkel van színezve.
3. Valentin nap, szerelmes édességek és csokoládé szívecskék – elsősorban a női szíveket dobogtatják meg. Miért van az, hogy a csokoládét a szerelemmel hozzák kapcsolatba?
A) A benne levő anyagoknak köszönhetően boldogabbá teszi az embereket.
B) Az emberek annyira imádják, hogy kialakulhat egyfajta csokifüggőség.
C) Alapvetően a figyelem és a szeretet kinyilvánítását jelképezi.
4. A csokoládé az allergiás reakciók kiváltó oka lehet, de némely egyéb kellemetlen egészségi probléma okozója is. Ritkán okozhat:
A) Aknét
B) Migrént
C) Nyugtalanságot
5. A világon a legnagyobb tábla csokoládé Örményországból származik. A Guinness-rekordok könyvében bejegyzett csokoládé hossza 560 cm, szélessége 275 cm, vastagsága 25 cm. Mennyi ennek a csokoládénak a súlya?
A) 6 610 kg
B) 5 500 kg
C) 4 410 kg
6. A tejcsokoládét Európában találták fel és felfedezői nemzetközi elismerésre tettek szert. Hol látta meg a napvilágot az első tejcsokoládé?
A) Svájcban
B) Hollandiában
C) Franciaországban
7. A kakaófa egész élettartama alatt csak 25 évig terem kakaóbabot. Hány évig élnek összesen ezek a trópusi fák?
A) 100 év
B) 200 év
C) 400 év
8. Elgondolkodott már azon, hogy vajon miért olvad el nyelvünkön olyan könnyen a csokoládé? Ez ugyanis az egyetlen olyan ehető anyag, melynek olvadáspontja nagyon megközelíti az ember testhőmérsékletét. Olvadáspontja:
A) 32 °C
B) 34 °C
C) 37 °C
9. Régen a csokoládét csak folyékony állapotban fogyasztották, hasonlóan, mint a kávét. Melyik évben fedezték fel szilárd formáját?
A) 1850
B) 1900
C) 1950
Helyes válaszok:
Tesztelje le egyéb ismereteit is: