Tippek és tanácsok Tejszínes csirkés tészta spenóttal

A tejszínes csirkés tészta egyike azon recepteknek mely a legtöbb háziasszony „gyorsan elkészíthető ételek” listáján biztosan szerepel. Amellett, hogy fél óra alatt összedobható, baromi finom is! Nem mindig kell túlkomplikálni a főzést, pár egyszerű, minőségi alapanyagból is összedobhatunk egy ütős vacsorát. Ez az ízkombinációs szerintünk bármilyen tésztához passzol a klasszikus spagettin keresztül a krumplis gnocchi-ig. A mi változatunk tagliatelle tésztával készül.

A tejszín és a csirke mellett pedig parmezán, spenót és aszalt paradicsom is kerül bele.

 Varázsoljon ízletes ételt akár fél óra alatt!


Tejszínes tészta receptek

A tejszínes alapú tésztákat rengeteg féle változatban elkészíthetjük és nem is kell sokat módosítanunk az alapanyagokon. Próbáljunk ki bátran különböző sajtokat, csirkehús helyett használhatunk tonhalat vagy lazacot, de akár teljesen ki is hagyhatjuk a húst az ételből. A tejszínes szósz kiválóan passzol szinte minden tésztaféléhez. Használhatunk tortellonit, gnoccit vagy pennét is. Utóbbiban az a legjobb, hogy bele tud folyni a sajtos tejszínes mártás, így minden falat még szaftosabb.

Hoztunk pár népszerű változatot a tejszínes tészták világából, melyek egytől egyik egy rohanós napon is gyorsan és egyszerűen elkészíthetőek.

Tejszínes gnocchi 

Hozzávalók:

500 g burgonyás gnocchi

200 g bacon

20 dkg szárított paradicsom

20 dkg Grana Padano sajt

150 ml 30%-os tejszín

10 g vaj

2 fej fokhagyma

1 marék friss bazsalikom

őrölt szerecsendió

só, tarka bors


Elkészítése:

  1. A gnocchit főzzük meg a csomagoláson található használati utasítás szerint, majd ha elkészült szűrjük le.
  2. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a kifőtt gnocchit. Forgassuk át a vajban a nudlikat és pirítsuk le őket egy kicsit. Amikor már majdnem kész, szórjuk rá aprítva a friss bazsalikom felét és süssük együtt még egy percig.
  3. Egy másik serpenyőben kezdjük el lepirítani a felkockázott bacont. Amikor szépen megpirultak, nyomjuk hozzá a 2 gerezd fokhagymát és rövid pirítás után öntsük fel a tejszínnel. Reszeljük hozzá a sajt felét és ízesítsük egy csipet szerecsendióval, sóval és őrölt tarka borssal. Főzzük össze egy kicsit, míg a sajt be nem sűríti a tejszínt. Az utolsó pár percben adjuk csak hozzá a szárított paradicsomot.
  4. Tálaláskor szórjuk meg bőségesen reszelt parmezánnal és aprított friss bazsalikommal.

Tejszínes paradicsomos lazacos penne

1 db lazac filé

1 konzerv aprított paradicsom

50 ml 30%-os tejszín

10 dkg reszelt parmezán

2 ek. olívaolaj

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 kis marék friss bazsalikom

1 citrom

só, bors

  1. Kockázzuk fel a vöröshagymát és egy kis olajon kezdjük el lepirítani. Amikor megfonnyadt adjuk hozzá az aprított fokhagyma felét és 1-2 percig süssük őket együtt.
  2. A megpirított hagymához adjuk hozzá az aprított paradicsomot és főzzük magas fokozaton addig, míg a paradicsomdarabok szinte teljesen szét nem esnek és egy homogén szószt nem kapunk. Ekkor adjuk hozzá a tejszínt is, vigyázva, hogy ne forraljuk fel újra az ételt.
  3. Egy másik serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olívaolajat és amikor már forró, dobjuk rá az előzőleg felkockázott lazacot és az aprított fokhagyma másik felét.
  4. Pirítsuk pár percig, míg a hal át nem sül, de vigyázzunk, ne keverjük túl sokat, nehogy szétessenek a haldarabkák. A végén locsoljuk meg egy fél citrom levével, majd az egészet adjuk a paradicsomos öntethet. Főzzük még 1-2 percig a paradicsomos szószt majd a végén adjuk hozzá a felaprított friss bazsalikomot.
  5. A kész szószba forgassuk jól bele a korábban megfőzött tésztát.
  6. Tálaljuk frissen reszelt parmezánnal és bazsalikomlevéllel.

Tejszínes csirkés tészta spenóttal

TIPP: Elkészíthetjük a tésztákhoz való szószt akár már előző nap, vagy amikor az időnk jobban engedi, így később már csak a tészta kifőzése marad hátra, ami pedig 10 percnél nem fog tovább tartani.

Bármelyik tejszínes tészta mellett is döntünk, a Tesco friss tészta termékei minden esetben kiváló alapot szolgáltatnak majd hozzá. A friss tészták kifőzése mindössze 3-4 percig tart, így sok időt spórolhatunk. Ízük ráadásul egy igazi extra az ételekben, teljesen más élményt nyújtanak, mint a száraz változatok. Konyhatündér válhat belőlünk anélkül, hogy lisztben úszna az egész konyha és órákat töltenél a főzéssel. Széles választékunk pedig garantálja, hogy mindenki megtalálja a kedvenc tésztája friss változatát.


Oldal nyomtatása
Cikk megosztása