Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Egy grillpartin a húson és a zöldségen kívül ne feledkezzen meg a frissítő italokról sem. Ezek legyenek könnyűek, passzoljanak bármelyik grillezett ételhez és egyben vendégeinek is frissítőként szolgáljanak a forró nyári napon. Szüksége lesz sok jégre is, hogy az ital kitartson a grillezés egész ideje alatt. A sofőrök és a kisbabát váró hölgyek választhatják az alkoholmentes italokat, a többiek fogyaszthatják a néhány csepp alkoholt tartalmazó koktélokat.
Készítsen elegendő jeget
Az italok számára jelöljön ki egy helyet, például egy asztalt, ahová kiteszi a kitűnő italokkal teli kancsókat. Ezeket tegye egy jéggel teli tálba vagy vödörbe. Készítsen elegendő jeget, szüksége lesz rá az italok külső hűtésére, de közvetlenül a poharakban is.
Kóstolja meg a sangria és a spritz alkoholmentes verzióját
Anélkül is kóstolgathat koktélokat és drinkeket, hogy akár egy csepp alkohol is volna bennük. Keverjen stílszerű italt, mely után egy promilet sem fúj meg.
● Alkoholmentes sangria absztinenseknek
A frissítő gyümölcsdrinket citrom-, zöldcitrom-, narancs-, eperszeletekből, 2 pohár narancsos dzsúszból, 2 pohár vörös áfonya dzsúszból, 2 pohár szőlőléből és szénsavas vízből keverheti.
Annyi gyümölcsöt használjon, amennyit éppen jónak lát. Minél több gyümölcs, annál több íz.
● Dinnyés spritz a hölgyeknek
A görögdinnye elválaszthatatlanul hozzátartozik a forró nyári napokhoz. Nem kell csak rágcsálnia, keverjen belőle frissítő dinnyés italt. Minden pohár aljára tegyen felszeletelt őszibarackot és kockákra vágott dinnét. A gyümölcsöt öntse fel citromos ásványvízzel, tegyen hozzá jeget és keverje el szalmaszállal. A poharat díszítse egy darab dinnyével.
A dinnyés spritz ragyogóan illik a grillezett töltött avokádóhoz.
● Tejes koktél eperből
Inspirálja magát Indiával és próbálja ki a frissítő joghurtos italt eperrel. Egy pohárhoz kb. 100 g eperre, 100 g fehér joghurtra, egy kiskanál mézre és ¼ citrom levére lesz szüksége. Mindent keverjen el egy mixerben 100 ml vízzel és néhánykocka jéggel. Ez az ital azonban mangó ízesítéssel a legnépszerűbb. Így hát, ha rendelkezésére áll, eper helyett használjon mangót.
Alkoholos koktélok a erősebb felfrissülésért
Grillezéskor a férfiak egy jól behűtött harmatos pohár sörrel is megelégszenek. Mit szólnának valami erősebbhez?
● Mézes-grepfruitos frissítő
Azok számára, akik valami erősebbet kívánnak, ajánljuk a mézes Jack Daniels-et grepfruitos dzsússzal. Ez a koktél még jobban fog ízleni, ha a frissen kinyomott grepfriut levét használja. 3 rész dzsúsz és egy rész Jack arányában keverje.
● Vodka citrommal és mentával
Ez a koktél egy pillanat alatt elkészül és a hozzávalók:
4 citrom
egy közepesen nagy menta levelei
8 pohár víz
½ pohár méz
1 - 2 pohár vodka tetszés szerint
jég
A citromból szedje ki a magokat és mixelje el a két csésze vízzel, mézzel, a fél adag mentalevelekkel és a jéggel. Ezután öntse a keverékbe a maradék vizet és a vodkát. Citromszeletekkel és mentalevelekkel díszítve tálalja.
Ez az ital könnyű ételekhez illik.
● Koktél ginből
Ha a gint részesíti előnyben, próbálja meg elkeverni áfonya dzsússzal és zöldcitrom levével. Egy rész ginre két rész dzsúszt és egy zöldcitrom levét adja. Mindezt mixelje el a jéggel együtt.
Nem rontja el a ginnel akkor sem, ha a klasszikus módon – tonikkal keveri el. Frissítőbb lesz az ital, ha egy hasábokra vagy karikákra vágott uborkát tesz hozzá. Alapjában megváltoztatja az egész ital ízét.
● Rumos felfrissülés ananásszal
A rum kedvelői értékelik majd a sötét rumból, kókuszos Malibu rumból, narancsos és ananászos dzsúszból és grenadinból készült koktélt. A keverés aránya: egy rész sötét rum, egy rész Malibu és egy rész grenadin két résznyi mindkét fajta dzsúszra. Az ilyen koktél kitűnő a grillezett csirkeháshoz.
● Gyümölcsös bowle
Ha nem kedveli a tömény alkoholt, fehér borból keverjen italt. Ehhez szilvára, narancsra, szőlőre és fekete áfonyára lesz szüksége. A gyümölcsőt vágja szeletekre és kissé nyomja szét, hogy levet eresszen. Ezután öntse fel borral és egy kevés narancslikőrrel. Ugyanúgy, mint az alkoholmentes sangria, a boros bowle is elsősorban a pulyka-, vagy csirkehúsból készült grillételekhez illik.
A vörösbort kiválóan kiegészítik az ananász-, őszibarack-, nektarin-, alma-, körteszeletek és a narancsos gyümölcslé. A vörösboros sangria a vörös húsokhoz illik.