Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A karfiol nagyon gazdag vitaminokban, ásványianyagokban és antioxidánsokban, amelyek segítenek csökkenteni a megbetegedések kockázatát. Akkor is sokat segít a karfiolfogyasztás, ha szeretnénk ledobni pár kilót vagy egyszerűen csak egészségesebben akarunk táplálkozni.
Ha az olyan összetevőket, mint a rizs, a gabona vagy a burgonya karfiollal helyettesítjük, akkor rengeteg szénhidráttól szabadíthatjuk meg a testünket. Ha csökkentjük a szénhidrátot és a keményítőt az étrendünkben, amelyek a leginkább felelősek a magas kalóriabevitelért, akkor hamarosan észre fogjuk venni, ahogyan olvadnak le a kilók rólunk. A karfiolt használhatjuk akár egy könnyed pizza, karfiolpüré, de akár sütemények elkészítéséhez is, így nem kell lemondanunk kedvenc ételeinkről.
Ha valóban szeretnénk leadni a súlyunkból, el kell fogadnunk a tényt, hogy csökkentenünk kell a kalóriabevitelünket. Az egyik opció erre, ha limitáljuk a gabonafogyasztásunkat. A karfiolnak jelentősen alacsonyabb a szénhidráttartalma, mint a gabonaféléknek, könnyű elkészíteni, és szinte bármilyen receptben helyettesíthetjük vele a magas szénhidráttartalmú alapanyagokat.
A karfiolt felhasználhatjuk nyersen, főzve, sütve vagy párolva egyaránt. Rengeteg ételhez hozzáadhatjuk, akár salátákhoz vagy levesekhez is.
Bolondítsuk meg a friss zöldsalátánkat néhány rózsa karfiollal! A recept nagyon egyszerű. Amire szükségünk lesz: egy kisebb karfiol, fél fej vöröskáposzta, 2 répa, 1 paprika, 1 kisebb kígyóuborka. Reszeljük le a zöldségeket, keverjük össze, majd adjunk hozzá egy kis olívaolajat és citromlevet. Szórjuk meg tökmaggal, napraforgómaggal, lenmaggal és színes szezámmaggal.
A karfiolpizza mindenkit le fog nyűgözni, aki gluténérzékeny vagy szeretné kiiktatni az étrendjéből a lisztet. A karfiolpörköltet pedig a vegánok is fogyaszthatják.
Mindenki ismeri a klasszikus rizottót, de próbálta már felturbózni egy kis karfiollal? Frissítsük fel a hagyományos receptünket egy kicsit, és próbáljunk ki egy másik ízvilágot.
Ha van egy kis maradék karfiol a hűtőben, készíthetünk belőle egy gyors és egyszerű karfiollevest. Adjunk hozzá egy kis sajtot, hogy még krémesebb legyen.
Az egyszerű receptek kedvelői imádni fogják ezt a húsos rakott karfiolt. Nagyon ízletes és nem igényel sok előkészületet.
A karfiolnak egy hátránya van: ha túl sokat fogyasztunk belőle, puffadáshoz vezethet. Ha van valamilyen krónikus betegségünk, konzultáljunk orvosunkkal, mielőtt belevágunk egy ilyen diétába.