Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A globálisan termesztett növények fele a szarvasmarhák élelmezésére szolgál. A hús (vörös és fehér hús) ökológiai lábnyoma a növényi élelmiszerekének sokszorosa. A vörös húsok, különösen a marhahús óriási ökológiai lábnyomával sokan tisztában vannak, ezért rengetegen fogyasztanak inkább csirkehúst, azonban ez sajnos nem alternatíva, nem visz bennünket közelebb a helyzet megoldásához. A húsfogyasztás csökkentése nem jelenti azt, hogy fehérje nélkül maradunk, hiszen számos növényi forrásból pótolhatjuk. Rajtunk múlik, hogy mennyire vagyunk hajlandóak látókörünket bővítve új ételeket kipróbálni és helyettesíteni vagy teljesen elhagyni étrendünkből a húsokat. Jó kezdőlépés lehet, ha húsmentes napokat iktatunk be, vagy egyszerűen csak csökkenthetjük tányérunkon a hús arányát.