Tippek és tanácsok Mennyi ételt készítsünk egy partira?

A vendéglátó házigazdák számára az egyik legnagyobb kihívás az étel mennyiségének átgondolása és megtervezése. Senki sem szeretné, ha vendégei éhesen távoznának partijáról, de az sem jó, ha a parti végén sok finomság megmarad. Szerencsére számos módszer segíthet a menü tervezésében.

Általános szabályok

  • az ételeket tálalja svédasztalos megoldással
  • készítsen kisebb adagokat, ha többféle ételt kínál
  • a kisebb adagokból mindig több fogy el
  • a kedvelt ételekből készítsen többet, a specialitásokból kevesebbet
  • az időjárást is vegye figyelembe – kánikulában az emberek kevesebbet esznek, és általában több zöldséget és gyümölcsöt, hűvös időben éppen ellenkezőleg: általánosságban véve több étel fogy, kevesebb zöldség és gyümölcs
  • az egyik étel fő hozzávalóját ne használja a többi ételben
  • ügyeljen az ételek színére és állagára is
  • ne feledkezzen meg a "finger foodról, a kis falatkákról sem – olívabogyó, cherry paradicsom, gyümölcsök, sajtkockák

A vendégség előkészítésekor merítsen ötleteket a Hello Tesco receptjeiből


Itt van a grillszezon! Bevásárlási lista a grillezéshez

A grillezés tervezésében praktikus bevásárlólistánk is segíthet

Az egy főre számolt adag mennyisége

Az ételek kínálata legyen változatos, főleg akkor, ha sok vendéget vár, és az összejövetelt hosszabb időre tervezi. Egy adagra (szárazon mérve) számoljon:

Amennyiben többféle ételből lehet választani, a súlymennyiséget egyharmadával csökkentheti.

A Tesco minden szükséges hozzávalót házhoz szállít Önnek! 

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása