Tippek és tanácsok Könnyű saláták a legfinomabb grill ételek mellé

Jóleső egészség


Milyen jól esik a zamatos grillhúsok mellé egy könnyű, frissítő saláta! Grillcsirke és görögsaláta, szinte kéz a kézben járnak. A különböző zöldségek szemet gyönyörködtető színkavalkádot alkotnak bárki tányérján, az illatozó grillételek mellett hívogatóvá teszik a terített asztalt.


Egészséges, vitamindús, feltölt vitaminnal a közelgő őszi időszak előtt. Még ha olyan hétköznapibb zöldségekre gondolsz, mint a paprika – ez a zöldség is bőven biztosítja a napi C-vitamin szükségletünket. A sárgarépa az A-vitamin készletünket tölti fel, a spenót és a paradicsom pedig magas antioxidánsokban.  Rengeteg jótékony hatás, s megannyi finom íz!


A zöldségekben azt szeretjük, hogy kombinációjuk száma szinte végtelen, saláták rengeteg finom változata létezik. Készíthetjük őket százféle öntettel, feldobhatjuk magokkal, sajttal, pirított kenyérrel, vagy sonkával is akár.


Rendelj házhoz akár zöldségeket is a Tescótól! Minden rendelés során egytől-egyig gondosan, kézzel válogatjuk a zöldségeket, garantálva számodra a legmagasabb minőséget. Így olyan lesz, mintha saját magad válogattad volna ki a legszebb hozzávalókat, csak a sorbanállással sem kell időt töltened!


Segítünk eligazodni a saláták sokszínű világában! Összegyűjtöttünk pár receptet, amik remekül illenek a kerti sütögetésekhez, finom vendégvárók, ha te vagy a házigazda, de magaddal is viheted őket, ha vendégségbe készülsz.


Mindenki kedvence: paradicsomsaláta


Igazán hálás étel a hagyományos paradicsomsaláta: bármilyen grillhús mellé készíted, biztos a siker! Jól megy sült oldalashoz, grillcsirkéhez, de akár grillezett zöldségek mellé is adhatod köretnek. Nyáron az utánozhatatlan illatú magyar paradicsomból készíthetjük, így még ízletesebb salátát kapunk.

Az igazi paradicsomsaláta borzasztóan egyszerű, egy titka van csak: hagyni kell, hogy az ízek összeérjenek. Ha kerti sütögetést tervezel, ez pont jól is jöhet: készítsd el a salátát, majd hagyd a hűtőben pihenni, amíg a finom húsokkal foglalkoztok!


Ha van otthon paradicsom és lilahagyma, már neki is állhatsz ennek az ételnek! Keverj össze ecetet, cukrot és egy kevés vizet, majd öntsd a zöldségekre. A paradicsomot szeletekre érdemes vágni, a lilahagymát pedig felkockázni ajánljuk. Petrezselymet is szórhatsz rá, ha szeretnéd díszíteni!

Lehet persze elrugaszkodni a klasszikus paradicsomsalátától. Kísérletezz mozzarella, vagy fetasajttal, add hozzá ezeket a finomságokat, miután összekeverted a salátát. Itt is csak arra kell figyelni, hogy lecsöpögtesd a sajtokat, mielőtt hozzáadnád, nehogy eláztassák a salátádat.


Csakúgy, mint minden saláta, a paradicsomsaláta is akkor a legízletesebb, ha minél többféle zöldségből készül: fürtös paradicsom, bébiszilva-paradicsom, koktélparadicsom mind mehet bele!


Avokádós különlegességek


Tökéletes ötlet avokádóból salátát készíteni! Semmiképpen sem megszokott, viszont egészséges és nagyon finom lesz a végeredmény.

Különféle érettségű avokádóból különféle köreteket készíthetsz a sültek mellé. Enyhén puha avokádóból friss saláta készülhet, ha pedig már nagyon érett, ideális lesz avokádókrémnek.


Honnan látszik, ha az avokádó pont jó érett? Ez akár tapintásra is megállapítható, viszont nem mindegy, hol nyomod meg a zöldséget! Tipp: finoman ellenőrizd, hogy az alja már puha-e, hiszen ez a rész érik meg a legkésőbb. Ha ez puha, a zöldség pont jó, fogyasztásra éppen alkalmas!


Avokádó saláta

Szeretnél biztosra menni,  mégis különleges salátát összeállítani? Avokádó, friss koktélparadicsom és kecskesajt lesznek a segítőid ebben a küldetésben.

Kezdésnek kockázd fel a megtisztított avokádót és a koktélparadicsomot, a kecskesajtot pedig morzsold apró darabokra. Adhatsz hozzá madársalátát vagy fejes salátát is, ha még könnyebb salátára vágysz, öntetnek pedig egyszerűen keverj hozzá reszelt fokhagymás olivaolajat!


Tipp: hasonlítsd össze a különféle kecskesajtok energia és zsírtartalmát honlapunkon! Válassz soványabb sajtot, ha diétázol, vagy könnyebb salátát szeretnél, ha pedig testesebb ételre vágysz, válassz magasabb zsírtartalmú terméket!


Mivel ez egy karakteres, erőteljes ízvilágú saláta lesz, szépen kiegészít olyan könnyed húsokat, mint például egy zamatos grillcsirke.


Avokádókrém


Ha te vagy a kerti grillezés nasi-felelőse, számodra is van egy tippünk! Készítsd lágy avokádókrémet, ami tökéletesen megy a steak húsok mellett a ropogtatnivalókhoz is!


Elég csak pár jótanácsot megfogadnod, hogy tied legyen a legfinomabb avokádókrém. Először is, ha szeretnél a krémbe paradicsomot is rakni, magozd ki előtte  - így nem hígítja majd túl a krémet. Próbáld citrom helyett lime levével ízesíteni, sokkal karakteresebb íze lesz tőle! A pürésítéssel pedig érdemes kísérletezni, sokan a teljesen krémes változatot kedvelik, mások pedig a kissé darabos krémet preferálják.

Akárhogy is, egy jól elkészített avokádókrém feldobja majd a bulit!


Igazi amerikai stílusú barbecue-t terveztek? A tépett malac és a bbq szósz mellé elmaradhatatlan a coleslaw saláta, vagyis az amerikai káposztasaláta! Hamburgerekhez, sült húsokhoz, de akár szendvicsekhez is kínálhatod, vendégeid nagy örömére!


Alapja a fejes káposzta, hagyma, sárgarépa és a majonéz. Ez utóbbi viszont helyettesíthető tejföllel is, ha az szimpatikusabb!  Először keverd össze a lereszelt, vagy csíkokra vágott zöldségeket, és sózd-borsozd őket! Egy külön tálban készítsd el a szószt: majonéz, mustár, méz és egy citrom leve. Miután összekeverted a zöldségeket és a szószt, tedd a hűtőbe az elkészült salátát, és pihentesd pár óra hosszát.


Lehet, hogy nem is gondolnád, mennyire vitamindús ez a saláta is! A káposzta C-vitamin tartalmával emelkedik ki, a hagyma nagy mennyiségű nyomelemet és ásványi anyagot tartalmaz, a répa pedig az A-vitamin tartalmával gondoskodik egészségedről.


 Hogyan készítsd el a legfinomabb salátákat?


  1. Hűtés – Kiváltképp ebben a nagy melegben, vagy a forró grill mellett jól esik a hűsítő saláta, illetve az ízeknek is kell idő, hogy összeérjenek. Ajánljuk, hogy keverd össze a salátákat, mielőtt a hús sütésének nekiállnátok, és hagy őket hűtőben egy-két órára.
  2. Sokféle alapanyag – Minél többféle zöldség, annál többféle finom íz! Nyugodtan rakj többféle paradicsomot a salátába, a fejes saláta mellé keverj rukkolát is, hiszen így lesz a legízletesebb az étel. Nézz szét pár perc alatt online, és rendeld házhoz a finomabbnál finomabb hozzávalókat!
  3. Menjen a készülő sültekhez! – Gondold át, milyen grillhús vagy grillzöldség fog készülni! Ha hangsúlyos a pác, érdemesebb egy könnyedebb salátával készülni, kitűnő választás például az olívaolaj. Hogyha pedig a sülthús natúrabb, enyhén fűszeresebb, nyugodtan lehetsz bátor a salátaöntettel, és kísérletezhetsz joghurtos, majonézes, összetettebb öntettel is.


Oldal nyomtatása
Cikk megosztása