Egészséges életmód Relaxáció Készüljünk az Adventre – Tippek ünnepi dekoráció készítéshez

Az advent latin eredetű szó, jelentése: eljövetel. A hagyomány szerint ezekben a hetekben a keresztények az Úr eljövetelére, azaz Jézus Krisztus születésére készülnek szellemileg és lelkileg. A modern társadalmakban az ajándékok beszerzésének, esetleg elkészítésének, a lakás feldíszítésének időszaka.


Ma már a legtöbb nagyáruház, virágbolt kínál kiegészítőket, dekorációs kellékeket, de mi is gyűjthetünk ilyeneket a kertben, a parkban vagy az erdőben. A család élvezni fogja a közös elfoglaltságot, az adventi koszorú vagy adventi gyertyatartó összeállítását, ami nem is annyira bonyolult.


A fagyöngy a fák lombján él, így nehéz a természetből begyűjteni, ám decemberben a legtöbb élelmes kereskedőnél kapható. Helyezzük el a csokrot egy tálban, közéjük a gyertyákat, és máris kész az adventi dekoráció.


Eltérhetünk a kör alakú adventi koszorútól is. Egy szép négyszögletű tányér dióval, fahéjjal különleges színű gyertyákkal gyönyörű dísze lesz az asztalunknak. Gyűjtsünk tobozokat, vadgesztenyét a parkban. A toboz széleit vékony ecsettel lefesthetjük, ajánlott szín a fehér vagy a metál, számos áruházban, hobbiboltban kapható erre alkalmas festék. A gesztenyéket lefújhatjuk színtelen lakkal, szebben fog csillogni.


Készíthetünk még ennél is különlegesebb adventi gyertyatartót. Az év folyamán tegyük el a kiürült, díszes ecetes vagy olívaolajos palackokat, a nyakukra szalmaszállal kössünk karácsonyfadíszeket, például apró angyalkákat, esetleg mézeskalácsot, majd rögzítsünk az üvegcsék tetejét egy-egy szál gyertyát. Ha a palackokat egyenes vonalban egymás mellé tesszük, olyan lesz, mint egy négyágú gyertyatartó.


Díszítsük fel a lakást is: helyezzünk ki egy koszorút a bejárati ajtóra, tehetünk gyertyatartót az ablakba. Akasszunk kis karácsonyi díszeket, kössünk színes szalagokat a kilincsekre, a csillárra. Ma már ezerféle fényfüzért és fényhálót kínálnak az áruházak, így ha családi házban lakunk, akkor a kertünkben lévő fákat is beöltöztethetjük, a házfrontot is behúzhatjuk, csak óvatosan a létrán.


Oldal nyomtatása
Cikk megosztása