Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A steak a húsimádók igazi kedvence, amit mindenki másképpen szeret. Mi az arany középútra, a medium rare (közepesen átsült) változatra szavazunk. Ha a nyári szezonban a legjobb grill receptek között keresgélünk, mindenképpen próbáljuk ki a marha steaket grillen elkészítve! A faszén füstös íze olyan extra ízt kölcsönöz a húsnak, ami garantáltan felülmúlja a serpenyőben sült változatot. Mi most egy közepesen átsült marha steaket mutatunk be, mellé friss mentás-joghurtos öntetet kínálunk. Lássuk!
Marha steak grillezett paradicsommal, gombával
Adag: 2
Elkészítési idő: 25 perc
2 Tesco marhasteak
250 g Tesco Cherry paradicsom Trimix
250 g Tesco Grill csiperkegomba
kevés vaj
só és bors
1 kk rozmaring
1 kk oregánó
1 kk bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
1 kk felkarikázott chili
kevés extra szűz olívaolaj vagy repceolaj
Joghurtos öntet
250 ml natúr joghurt
1 zöldcitrom
só, bors
mentalevelek
Joghurtos öntet elkészítése
Kezdjük a joghurtos öntet elkészítésével, mert ennek kell a legtovább állnia és minél több időt hagyjuk pihenni, annál jobban összeérnek az ízek.
Egy tálban keverjük össze a joghurtot a zöldcitrom héjával és levével. Adjuk hozzá az apróra vágott mentaleveleket, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük a hűtőbe legalább 20 percre.
Grillezett zöldségek elkészítése
Grillezett paradicsom
Tipp: hogy egyszerűbb dolgunk legyen, választhatunk fürtös koktélparadicsomot, így egészben a grillre rakva könnyebben kezelhetőek és a tányéron is szépen mutatnak.
Marha steak elkészítése
Steak fűszerezése
Amikor steaket fűszerezünk, törekedjünk az egyszerűségre! Ebben az ételben a húsé a főszerep, aminek az ízét nem érdemes erőteljesebb fűszerekkel elnyomni. Helyette használjunk olyan alapvető fűszereket, amelyek segítenek a hús ízének kiemelésében. A só és a bors erre tökéletesen megfelel, ha tehetjük válasszunk mindkettőből frissen őrölt verziót. Ha vastagabb szeletekről van szó, akkor bánjunk bőségesen ezzel a két ízesítővel!
Steak sütése
Ha mindennel elkészültünk,tálaljuk a marha steaket joghurtos szósszal, a grillezett paradicsommal és a gombával.
Steak sütési idő
A steak sütésénél alapszabály, hogy centiméterenként kb. 3 perc sütési idővel kapunk közepesen átsült (medium rare) szeletet. Ha vékonyabb szelettel dolgozunk (1-2 cm), akkor oldalanként kb. 3 percre lesz szükségünk, ha pedig vastagabb (2-3 cm), akkor oldalanként kb. 5-6 perc az ideális idő, hogy közepesen átsült húst tálalhassunk.
Ha még többet szeretne megtudni a steakekről és elkészítésükről, itt tovább olvashat a témáról:
https://tesco.hu/hello/cikk/az-izletes-steak-elkeszitese-muveszet-on-is-megtanulhatja/22092/
Grillezett karfiol steak
Ha a grillezett gomba és paradicsom nem lenne elég köret a hús mellé, akkor készítsük el a steak hamis verzióját, mégpedig karfiolból! Ez egy igazi vegetáriánus finomság, ami önmagában vagy a hús mellé is jó választás lehet.
Karfiol steak hozzávalók
1 fej karfiol
4 ek olívaolaj
1 lime héja és leve
1 gerezd fokhagyma
1 ek méz
1 ek paprika
1 tk só
friss koriander
ízlés szerint chilit is tehetünk a fűszerekhez
Karfiol steak elkészítése