Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A karácsony Önnek is inkább a rohanás, mint a nyugalom időszaka? Alig győzi megvenni az ajándékokat, a sütésről nem is beszélve?! Mindemellett elég egy óra ahhoz, hogy otthonát elárassza az aprósütemény és vaníliaillat valódi karácsonyi légköre. Hiszen nem kell ebből sok! A karácsonyi sütemények sütéséhez hívja segítségül a család többi tagját is és így egy felejthetetlen estét tölthetnek együtt. Próbálja meg bátran – s utána megismételheti újra!
A következő karácsonyi süteményekhez nem lesz szüksége különleges hozzávalókra. Mindent kényelmesen megvásárolhat a Tescoban.
A mandulás fahéjas csillagocskák liszt nélkül gyorsan elfogynak majd, főleg, ha lisztérzékenyek is vannak a közelben. A gluténmentes fahéjas csillagok hozzávalói:
Egy tojásfehérjét pár csepp citromlével kemény habbá verünk. Óvatosan hozzákeverjük a darált mandulát, 150 g átszitált porcukrot, fahéjat, mézet. A tésztát cukorral meghintett nyújtódeszkán, vagy két papír között kinyújtjuk és csillagokat szaggatunk belőle. A mázhoz elkeverjük a másik tojásfehérjét a maradék cukorral és néhány csepp citromlével. A máznak sűrűnek kell lennie, ezért ha nagyon híg, tegyünk még hozzá cukrot. Megkenjük vele a csillagokat és 130 °C-on 10 percig sütjük.
A hagyományos karácsonyi kiflicskék valíliaillattal töltik be az egész házat, mihelyt eldolgozzuk a hozzávalókat:
A tésztát összegyúrjuk és egy órára a hűtőbe tesszük pihentetni, majd a tésztából egy-egy darabot letépve kiflicskéket formálunk belőle. 190 °C-on 10 percig sütjük és még melegen porcukor és vaníliás cukor keverékébe hempergetjük.
Elkészítése azonos, mint a hagyományos vaníliás kiflicskék esetében, de a tésztához a következőkre van szükség:
Próbáljon változtatni! A kókuszos kiflicskék a diós kifli modifikált receptje.
Hozzávalók a tésztához:
A tésztát kifliformákba töltjük és 160 °C-on kb. 13 percig sütjük. A kifliket világosra sütjük. Amikor kihűltek, végeit olvasztott csokoládéba mártjuk.
Ebből a receptből olyan linzertésztát gyúrhat, hogy minden sütikiszúrója örömét leli benne. Az egyes darabokat különféle fajta lekvárral ragassza össze, mindenkinek ízlése szerint! Annyira finom, hogy mindjárt dupla adagot készíthet belőle.
Ez egy olyan linzer aprósütemény receptje, melyet nem kell a hűtőben pihentetni és 180 °C-os sütésnél 10 perc alatt elkészül.
A kész sütiket porcukorba hempergetjük és lekvárral összetapasztjuk.
Ettől a recepttől nem kell félnie, akkor sem, ha a töltelékbe pár csepp alkoholt is tesz, vagy a gyerekek számára is készít belőle. A kezdők is megbirkóznak vele.
Hozzávalók a tésztához:
A kidolgozott tésztát egy óráig a hűtőben pihentetjük, majd egy-egy darabot letépve belőle benyomkodjuk ezeket a kosárformákba. 170 °C-on kb. 8 percig sütjük.
Eközben 250 g darált dióból, 100 g cukorból és 70 ml tejből elkészítjük a tölteléket. A cukorból és vízből szirupot főzünk. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a diót és a szirupot, összekeverjük és hűlni hagyjuk.
A kihűlt kosárkákat megtöltjük a töltelékkel. Tetejére csokoládémázat teszünk és dióval, vagy apró színes cukorkával díszítjük.
A marcipános krumplihoz közepében mandulával a következőkre lesz szüksége:
A marcipánt dolgozza el a tojásfehérjeével, darált mandulával, cukorral, liszttel és pár csepp vízzel. A fóliába csomagolt tésztát tegye egy órára a hűtőbe pihentetni. Ezután kézzel formáljon belőle kis golyókat – „krumplikat“, nyomja bele a mandulát és süsse negyed óráig 150 °C-on.
Ez a kakaós medvetalp receptje, de kakaó nélkül is finom.
Hozzávalók:
A tésztát egy órányi pihentetés után a formákba nyomkodjuk és 170 °C-on 10 percig sütjük. Porcukorba hempergetjük és biztonságba helyezzük a torkoskodók elől.
A különleges olasz cantuccini vékony szeletkéi a délutáni kávé kiváló kiegészítői. Az igényesebb elkészítés egyedi ízzel lesz jutalmazva.
Hozzávalók:
A vajat, tojásokat, vaníliás cukrot és a narancshéjat elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a többi hozzávalót. A tésztát fóliába csomagoljuk és fél órát a hűtőben pihentetjük. Ezután fólia nélkül 180 °C-on kb. 20 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, fogas késsel centiméternyi vastag szeletekre vágjuk és ezeket 150 °C-on még 15 percig sütjük.
Tartson egy kis szünetet a sütésben. A hideg fügeszalámihoz nem kellenek különleges hozzávalók, elegendő:
Mindezeket darálja le húsdarálóval, formázzon belőle szalámirudat, csomagolja alufóliába, s mint egy rendes szalámit, tárolja a hűtőben.
A kávészem elkészítéséhez nem kell bekapcsolnia a sütőt és nemcsak a kávékedvelők csemegézhetnek belőle. Hozzávalók:
Mindezeket keverje össze és 15 percig hideg helyen pihentesse. A masszából formáljon ovális kávészemeket, közepét hosszában egy tompa késsel vágja be és mártogassa csokimázba.
A kókuszos golyók szinte alig különböznek az eredetitől. De nincs benne ostya? Ez nem számít! Gluténmentes és ezért a lisztérzékenyek is bátran ehetik.
A „Raffaello“ golyókat otthon a következőkből készítheti el:
Cukorból és vízből szirupot főzünk. A forró szirupban felolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a kókuszt, vaníliás cukrot, szárított tejet és összegyúrjuk, majd egy órát pihentetjük. A tésztából golyókat formálunk, melyek közepébe mandulát teszünk. Kókuszba hempergetjük és papírkosárkákba helyezzük.
Ettől egyszerűbb kókuszos golyókat is készíthet, ha kevesebb az ideje, de kedve annál több, mégpedig a következőkből:
Ezeket dolgozza össze, formáljon golyókat, közepében mandulával és hempergesse kókuszba.