Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Barna színhez - egy csésze vízhez egy csészényi vöröshagyma héja
Zöld színhez - Egy csésze vízhez egy csészényi spenót
Piros színhez - egy csésze vízhez egy csészényi felaprított cékla (némi vörös bor még intezzívebbé teszi a színt)
Minden színhez szükséges még:
ecet
forrásban lévő víz
és természetesen:tojások
Az egyes színekhez külön-külön forralja fel a vizet és adja hozzá a színezéshez szükséges hozzávalókat. Hűtse le, majd öntse a különböző színező adagokat külön edénybe vagy pohárba egy szűrő segítségével, hogy a hagyma héja, illetve a spenót- és cékladarabok ne kerüljenek bele. Ez után adja hozzá az ecetet és jól keverje össze. Végül mártsa a tojásokat a kívánt színű színező-folyadékba és tartsa őket lehűtve mindaddig, amíg a kívánt színt elérve kellően szépek nem lesznek. Jó készülődést!