Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Aki még nem próbálta ki a grillezett camembert-t, az idén nyáron ne hagyja ki ezt a fantasztikus fogást a kerti sütögetés során! Kevés ember van, aki nem szereti a sajtokat és bár a camembert jellegzetesebb, megosztóbb ízvilággal rendelkezik, a sült változat sokszor még azokat is elcsábítja, akik nem rajongói ennek az ételnek. A grill sajt mellé készítsünk valamilyen könnyű salátát és a gyümölcsöt se hagyjuk ki ebből a fogásból!
Grillezett camembert sült körtével és csirke salátával
Hozzávalók
Adag: 4
Elkészítési idő: 25 perc
4 db Tesco Grill Master Camembert vörösáfonya mártással
1 csirkemell (egészben)
2 db körte
só, bors
Csirke saláta hozzávalók:
2 kk fenyőmag
200 g rukkola
1 kk dió
3 kk méz
1 ek dijoni mustár
2 ek olívaolaj
Grillezett csirkemell
Csirkemell grillezése tippek
Csirke saláta elkészítése
Tesco Grill Master Camembert grillezése
Az elkészült grill sajtot csirke salátával és a grillezett körtével tálaljuk.
Sült camembert variációk
Dobozban sült camembert
A kerti sütögetésben az együtt csipegetés, hosszantartó falatozgatás az egyik legjobb élmény. Igazi parti étel lehet erre a célra egy mártogatós, amit a vendégeknek kínálhatunk, amíg elkészül a főétel. Csak arra vigyázzunk, nehogy túl sokat egyenek belőle! Következzen most az egyik legegyszerűbb sült camembert recept, amivel könnyedén elkápráztathatja a vendégeit.
Mézes sült camembert pirított baguette szeletekkel
Hozzávalók
1 db nagyobb méretű, fadobozos camembert sajt (vagy két kisebb). Érdemes zsírosabb faját választanunk, mert az a lényeg, hogy folyósra olvadjon.
1 ek méz
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors
Elkészítés
A téli időszakban vagy az esősebb napokon is el tudjuk készíteni ezt a különleges előételt. Az előkészített sajtot tegyük 180 fokos sütőbe és süssük addig, amíg folyóssá válik.
Sokoldalú előétel
Ezzel az előétellel bátran kísérletezhetünk. Találjuk meg a kedvenc fűszereinket és kínáljunk több mindent a sajt mellé, ne csak kenyeret!
Ha a méztől kicsit idegenkedünk, akkor nyugodtan kísérletezzünk más ízesítéssel. Használhatunk friss zöldfűszereket, például rozmaringot, amit a mélyedésekbe dugdoshatunk. A sajt tetejét lekenhetjük valamilyen különleges, aromásabb olajjal (például dió- vagy tökmagolajjal), sőt, akár egy kis fehérbort is locsolhatunk rá sütés előtt.
Tunkolni nemcsak kenyérrel lehet, ugyanis készíthetünk az olvasztott sajt mellé felvágott zöldségeket, például répát vagy zellerszárat. A sós ízek kedvelőinek ajánljuk a sajtos rudat vagy a tortilla chips-et, vagy akár a gyümölcsnyársat is javasoljuk kipróbálásra.
Grillezett gyümölcsnyárs receptünket itt találod.
Camembert leveles tésztában sütve
Lassan lehetetlen lesz eldönteni, melyik receptet próbáljuk ki először. A legegyszerűbb változat elkészítéséhez a kerek sajton kívül szükségünk lesz még egy csomag leveles tésztára. Nincs más dolgunk, mint „átcsomagolni” a sajtot a leveles tésztába.
Az étel ízesítésén könnyen változtathatunk, ha a sajtot félbevágva megtöltjük a kedvenc fűszereikkel. A mézet és a diót szintén jó szívvel javasoljuk ebben az esetben is. A sós ízek rajongói pedig használják a kedvenc sonkájukat a sajt becsomagolásához.