Egészséges életmód Egészséges életmód Fogyassz kevesebb magas zsírtartalmú, sós és cukros ételt

A cukorültetvények tönkreteszik a biodiverzitást, mert elveszik az állatok élőhelyét, intenzív víz- és növényvédőszer-használatuk miatt további káros környezeti hatásokat eredményeznek, a cukornád és a cukorrépa termesztése pedig talajeróziót okoz. A sótermelés is negatív hatással van a környezetre, továbbá túlzott fogyasztás esetén az emberi szervezetre is. Próbáljunk csak alkalmi jelleggel fogyasztani süteményt, édességet, csokoládét, füstölt húst, sült krumplit vagy chipset. Cukros üdítők helyett válasszunk vizet, és ne felejtsük el, hogy a gyümölcslevek a napi ajánlott gyümölcsmennyiség-fogyasztásnak csak az egyötödét teszik ki, függetlenül attól, hogy mennyit iszunk belőlük.

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása