Elkészítési idő: 35 perc (+ 30 perc pácolás)
Adagok: 4
Hozzávalók:
500 g Tesco Grill Master zöldfűszeres csirkemellfilé
Zöldfűszeres pác „goddess“:
300 g natúr joghurt
0,5 db citrom leve
20 g friss menta
20 g friss petrezselyemzöld
20 g friss bazsalikom
Hideg uborkasaláta:
2 db salátauborka
1 tk só
1 csipet fekete bors
3 ek almaecet
2 ek olívaolaj
1 tk méz
2 ek friss petrezselyemzöld, aprítva
1 ek friss kapor, aprítva
1 gerezd fokhagyma
1 db chilipaprika
Elkészítése:
- Áztassuk a fa nyársakat vízbe, hogy ne égjenek meg grillezés közben.
- Vágjuk fel a csirkemellet minél hosszabb csíkokra.
- Tegyük a friss mentát, a petrezselymet, a bazsalikomot, a joghurtot és a citromlevet turmixgépbe, és mixeljük simára. A felét tegyük félre a hűtőbe. A másik felébe mártsuk bele a szeletelt csirkemellet, takarjuk le fóliával, majd legalább 30 percig hagyjuk pácolódni.
- Ezt követően szurkáljuk fel a csirkehús csíkjait a nedves nyársra hullámvonalasra – nyársonként legalább 2-3 húscsíkot –, és mindkét oldalát grillezzük 5 percig.
- Készítsük el az uborkasalátát. Vágjuk fel az uborkát vékony szeletekre, majd sózzuk be, és hagyjuk pihenni. Közben egy tálban keverjük össze az almaecetet, olívaolajat, mézet, 1 evőkanál petrezselymet, kaprot, fokhagymát és fekete borsot. Tegyük félre. A chilipaprikát vágjuk ketté, távolítsuk el a magokat, majd aprítsuk fel. Nyomkodjuk ki a felesleges folyadékot a sózott uborkából, adjuk hozzá a chilipaprikát és az öntetet, majd alaposan keverjük össze.
- Azonnal tálaljuk a csirkenyárssal, amit leöntünk a maradék zöldfűszeres mártással, végül szórjuk meg a maradék petrezselyemmel.