Csirkés fűszernövényes nyárs hideg uborkasalátával

Elkészítési idő: 35 perc (+ 30 perc pácolás)

Adagok: 4


Hozzávalók:

500 g Tesco Grill Master zöldfűszeres csirkemellfilé

Zöldfűszeres pác „goddess“:

300 g natúr joghurt

0,5 db citrom leve

20 g friss menta

20 g friss petrezselyemzöld
20 g friss bazsalikom


Hideg uborkasaláta:

2 db salátauborka

1 tk só

1 csipet fekete bors

3 ek almaecet

2 ek olívaolaj

1 tk méz

2 ek friss petrezselyemzöld, aprítva

1 ek friss kapor, aprítva

1 gerezd fokhagyma

1 db chilipaprika


Elkészítése:

  • Áztassuk a fa nyársakat vízbe, hogy ne égjenek meg grillezés közben.
  • Vágjuk fel a csirkemellet minél hosszabb csíkokra.
  • Tegyük a friss mentát, a petrezselymet, a bazsalikomot, a joghurtot és a citromlevet turmixgépbe, és mixeljük simára. A felét tegyük félre a hűtőbe. A másik felébe mártsuk bele a szeletelt csirkemellet, takarjuk le fóliával, majd legalább 30 percig hagyjuk pácolódni.
  • Ezt követően szurkáljuk fel a csirkehús csíkjait a nedves nyársra hullámvonalasra – nyársonként legalább 2-3 húscsíkot –, és mindkét oldalát grillezzük 5 percig.
  • Készítsük el az uborkasalátát. Vágjuk fel az uborkát vékony szeletekre, majd sózzuk be, és hagyjuk pihenni. Közben egy tálban keverjük össze az almaecetet, olívaolajat, mézet, 1 evőkanál petrezselymet, kaprot, fokhagymát és fekete borsot. Tegyük félre. A chilipaprikát vágjuk ketté, távolítsuk el a magokat, majd aprítsuk fel. Nyomkodjuk ki a felesleges folyadékot a sózott uborkából, adjuk hozzá a chilipaprikát és az öntetet, majd alaposan keverjük össze.
  • Azonnal tálaljuk a csirkenyárssal, amit leöntünk a maradék zöldfűszeres mártással, végül szórjuk meg a maradék petrezselyemmel.
Oldal nyomtatása
Cikk megosztása