Elkészítési idő: 30 perc
Adagok: 4
Hozzávalók:
4x 100 g Grill Master camembert sajt és áfonyaszósz külön tasakban
2 szál rozmaring
1 ek olívaolaj
1 csipet só
1 csipet őrölt fekete bors
1 tk méz
1 db fehér bagett (francia típusú)
Karamellizált dió:
100 g dió
2 ek méz
1 ek vaj
Elkészítése:
- Keverjük össze egy kis tálban az olívaolajat, a sót, az őrölt fekete borsot és a mézet. A sajt tetejét vágjuk be (nem mélyen) cikkcakk mintázatúra, majd dörzsöljük be a keverékkel. Szúrjuk bele a rozmaring ágacskákat, és csomagoljuk alufóliába.
- A becsomagolt sajtot 5-10 percig süssük a grillen, majd helyezzük óvatosan egy tányérra, hogy ne folyjon szét.
- Közben karamellizáljuk a diót. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, lassú tűzön. Keverjük hozzá a mézet, majd a diót is. Pirítsuk közepes lángon, folyamatos keverés mellett 5 percig. Tegyük sütőpapírral bélelt tányérra, hogy kihűlve ne ragadjanak össze.
- Vágjuk a bagettet vékony szeletekre, és pirítsuk a grillen mindkét oldalát 2 percig.
- Halmozzuk egy tányérra a még meleg sajtot a karamellizált dióval és az áfonyaszósszal, majd mártogassuk a bagetteket az olvadt sajtba.