Baba Terhesség Anya, énekelj nekem!

Kicsi muzsikusok

Azért, mert a hallás a születés előtt az egyik legjobban kifejlődött érzék. Amikor Ön beszél, énekel vagy csak zenét hallgat, hatással van a születendő gyermeke fejlődésére, előkészíti a gyermek agyát és az érzékeit a világ felfedezésére, az önkifejezésre. A hangimpulzusokon keresztül közvetlenül befolyásolható az, hogy a gyermek hogyan fogja a beszédet megtanulni, sőt az is, hogy könnyen megtanulja-e az idegen nyelveket. Lehetséges, hogy sikerül a gyermekben zenei intelligenciát kifejleszteni, és tíz év múlva a kezdő zenei munkássága is az üzletek polcaira kerül, de ennyire ne szaladjunk előre az időben!

Az anya hangja

Elég négy hónap az anya pocakjában, és a kicsi reagálni kezd a hangokra. Megoszthatjuk vele a kedvenc lemezünket vagy együtt relaxálhatunk, klasszikus zene mellett. Természetesen annak sincs akadálya, hogy énekeljünk neki vagy egy duettbe bevonjuk a leendő apukát is.

Énekeljünk altatódalokat!

Ideje elővenni az énekkönyvet vagy megtanulni egy gyönyörű altató népdalt. Ne feledjük, hogy a gyermekek másként reagálnak az édesanya hangjára, és másként a számukra idegen emberek hangjára. Használjuk ki ezt a kilenc hónapos időszakot minél jobban. Ne sajnáljuk magunktól a pihenést, és ha nem is énekelhet vagy nem hallgathat zenét, legalább beszéljen a babájához.

Tipp: Az esti altatásnál énekeljen a gyermekének altatódalokat.


Oldal nyomtatása
Cikk megosztása

Cikkek

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!