Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Ha még keresi a legjobb pácot, mely egyaránt kiemeli a hús és a grillzöldségek ízeit, eláruljuk a titkot: létezik egy univerzális sablon, melyet minden pác készítésekor alkalmazhat. Ezután már csak elegendő a hozzávalók váltogatása és próbálgatása, míg összeállítja a hús, zöldség, halak grillezési receptjeit.
A grillpác alapvető összetevői
Akár húshoz, halhoz, vagy zöldséghez készít pácot, tartsa be a kitűnő ízeket garantáló alapreceptet.
1. Az alapízt a savak és enzimek határozzák meg
Ezektől a pác finomabb és a hús lágyabb lesz.
A pácba tegyen valami savanyút:
vagy valamilyen enzimet:
Sajtok pácolásakor és grillezésekor a három összetevő közül hagyja ki a savanyút. Nem illik a sajt ízéhez.
2. A pác ízét kiemelik a zsírok
Praktikus előnye az, hogy a grillezett étel nem ég oda a grillen.
"A legtöbb pác alapja az olaj," ecseteli Roman Paulus, szakács " olivaolaj, napraforgóolaj, vagy amilyet kedvel. Ezért a húshoz, vagy egyéb nyersanyaghoz már nem kell semmilyen más zsírt adni – akár grillen, serpenyőn, vagy sütőben készíti el. Ráadásul a zsír „hozza az ízt“ és meggátolja a kiszáradást."
A zsírt képviselheti az:
3. A pác befejező ízeit a fűszerek és gyógynövények adják
A fantáziának ne szabjunk határokat. Használjon:
Bármilyen hozzávalót házhoz szállítunk Önnek.
Meddig kell pácolni?
A grillételek ízletességének további trükkje a pácolás időtartamában rejlik. Rövid ideig pácoljuk a garnélarákot, legtovább a marhahúst és a borjúhúst.
A garnélarákot csak 15 percig hagyja a pácban.
A többi tengeri húst 20 - 30 percig pácolja.
A zöldséget 30 percig pácolja.
A baromfi- és disznóhús pácolására 3-12 óra szükséges.
A marhahúst és borjúhúst 3-24 óráig hagyja pácban.
Az érett sajtoknak akár néhány nap sem árt a pácban.
Praktikus tanácsok a pácoláshoz
● Az olajat és a savanyú hozzávalókat nehéz összekeverni. Ezt megkönnyítheti magának, ha mixert használ.
● A grillezett húson vagy zöldségen tetszetős vékony karamellréteg képződik, ha a pácba édes adalékokat használ, mint a melasz, méz vagy juharszirup.
● Használjon kevés sót. A sós pác szárítja az ételt. Inkább közvetlenül a grillezés előtt sózzon, amikoris a só kiemeli a húsok és zöldségek természetes ízét.
● Legyen óvatos az alumíniumedényekkel, melyekben a pácot szeretné elkészíteni. Az alumínium reagál a savanyú összetevőkkel és megváltozhat a színe és az íze. Használjon inkább nemesacél, üveg, vagy műanyag edényeket, de a zárható műanyag zacskók is kitűnőek.
● A pácot tárolja zárt edényben és a hűtőben. A pácolt húst vagy zöldséget legalább egyszer fordítsa meg, hogy mindkét oldalon alaposan érje a páclé.
● A felmaradt pácot felhasználhatja szósznak. Tálalás előtt azonban legalább 3 percig főzze.
Grillezésre készül? Gyújtsa be a grillt mindennel, amire szüksége van!
forrás:
dish.allrecipes.com
lidovky.cz