Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A lazacban megtalálható legfontosabb anyagok a többszörösen telítetlen zsírsavak, amelyek jót tesznek az érrendszerünknek és főként a szívünknek. Ugyanakkor korlátozzák a vérben a koleszterin mennyiségét, ami jelentősen csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Éppen ezért kifizetődő olyan gyakran lazacot enni, amilyen gyakran csak lehetséges, nem gondolja?
A lazac L-triptofán nevű anyagot tartalmaz, ami a szervezet számára szerotonint termel - a boldogság hormonját. Biztosan hallott már róla! A csokoládé is segít boldogsághormont termelni, de ezzel ellentétben a lazac nem hízlal.
A lazac fehérjét és A, B, D vitaminokat tartamaz, melyek pozitív hatással vannak az agyra, a szemre, az ízületekre és az érrendszerre is. Különösen az édesanyáknak fontos gyakran fogyasztaniuk, mert a fent említett vitaminok fontos szerepet játszanak a baba fejlődésében.
Való igaz, hogy a lazac a legzsírosabb halak közé tartozik, másrészről viszont emészthetőbb is. Amint beépíti a diétájába, néhány héten belül nagyszerű eredményeket érhet el.
Igen, ez is egy jó ok a lazacfogyasztásra, talan sok ember számára a legfontosabb. A lazac egy nagyon finom hal, különösen a norvég fajtája. Sütheti, pörkölheti, grillezheti, de ne felejtse el, hogy a halnak nincs szüksége hosszú hőkezelésre. A húsának rózsaszínűnek és lédúsnak kell maradnia.