Hozzávalók

500 g finomliszt
250 g vaj
50 g porcukor
2 darab tojás
1 darab tojás
20 g élesztő
100 milliliter tej
1 csipet
A töltelékhez
300 g dió
180 milliliter víz
180 g kristálycukor
1 darab citrom
Továbbá
300 g baracklekvár
200 g csokoládé
1 adag vaj

Elkészítés

1

Kézmeleg tejben és cukorban oldjuk fel az élesztőt. Hagyjuk kicsit kelni. Közben keverjük össze a lisztet a cukorral, vajjal, tojással és tojássárgájával. Adjuk hozzá az élesztőt és gyúrjuk tésztává.

2

Készítsük el a tölteléket: öntsük forró vízbe a diót, cukrot és citromlevet, majd jól keverjük el.

3

Válasszuk háromfelé a tésztát, mindet nyújtsuk ki.

4

Tegyük tepsire a tésztát, kenjük meg lekvárral, a töltelék felével, tegyünk rá még egy tésztát és ugyanezt ismételjük meg. A felső réteg tésztára szúrjunk lyukakat villával, majd süssük 200 fokon 30 percig.

5

Öntsük le a kész tortát vajjal kevert olvasztott csokoládéval.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4