Hozzávalók

1 csipet tengeri só
½ kg finomliszt
20 dkg vaníliás cukor
6 dkg kristálycukor
3 kanál tejföl
2 darab tojás
1 kg margarin
½ kocka élesztő
1 kg dió

Leírás

Fél kg lisztet (finomliszt) elmorzsolunk 1/4 kg margarinnal, hozzáadunk 6 dkg cukrot, 3 evőkanál tejföllel eldörzsölt fél kocka élesztőt, egy kevés sót és 2 tojássárgát. Könnyen formálható tésztát gyúrunk, majd félórát pihentetjük. Negyed kg darált diót, 20 dkg vaníliás cukorral összekeverünk és 3 részre osztjuk. A tésztából 4 cipót formálunk és tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Az első lapot a tepsibe fektetjük, vékonyan megkenjük barack- vagy málnalekvárral és megszórjuk a dió harmadrészével. Ugyanígy járunk el a második és harmadik lappal is, végül a negyedik lappal lefedjük. Lassú tűznél sütjük. Ha kihűlt, a tetejét is bekenjük lekvárral és csokoládémázzal bevonjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4