Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Fél kg lisztet (finomliszt) elmorzsolunk 1/4 kg margarinnal, hozzáadunk 6 dkg cukrot, 3 evőkanál tejföllel eldörzsölt fél kocka élesztőt, egy kevés sót és 2 tojássárgát. Könnyen formálható tésztát gyúrunk, majd félórát pihentetjük. Negyed kg darált diót, 20 dkg vaníliás cukorral összekeverünk és 3 részre osztjuk. A tésztából 4 cipót formálunk és tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Az első lapot a tepsibe fektetjük, vékonyan megkenjük barack- vagy málnalekvárral és megszórjuk a dió harmadrészével. Ugyanígy járunk el a második és harmadik lappal is, végül a negyedik lappal lefedjük. Lassú tűznél sütjük. Ha kihűlt, a tetejét is bekenjük lekvárral és csokoládémázzal bevonjuk.