Hozzávalók

38 dkg finomliszt
1 dl tej (csokikrém)
1 tasak vaníliás cukor (csokikrém)
1 dl tejföl
13 dkg vaj (+15 dkg a csokikrémbe)
3 darab tojás (csokikrém + 1 a tésztába)
kanál porcukor (+13 dkg a töltelékhez)
10 dkg kristálycukor (csokikrém)
6 kanál kakaópor (csokikrém)
1 dkg élesztő (1/2 dl tejben áztatva)
1 rúd vaníliarúd (+1/4 rúd a töltelékbe)
½ kk szódabikarbóna
13 dkg dió
2 kanál finomliszt (csokikrém)

Leírás

A tésztát jól kidolgozzuk és négy részre osztjuk. Az egyik cipót kinyújtjuk, tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral, majd ráöntjük a töltelék felét. Rátesszük a másik lapot, ismét a tölteléket, majd a harmadik lapot és ugyanígy a negyedik lapot is. Egy órán át pihentetjük. Ezután előmelegített sütőben, 30 percig sütjük, takaréklángon. Közben a kakaót kikeverjük a cukorral, liszttel és a tojások sárgájával. Vízgőz felett, sűrű krémmé főzzük és hozzáadjuk a vajat. A kihűlt süteményt bevonjuk vele.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4