Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra és egy 22 cm átmérőjű tortaforma alját kipapírozzuk. Először a tésztát készítjük el. Az összes összetevőt kimérjük egy üstbe és jó alaposan összegyúrjuk. Ha elkészült, lisztes asztalon, hengert formázunk a tésztából és öt egyenlő részre osztjuk, majd hűtőbe tesszük. Rögtön ki is vehetjük az egyik tésztát az asztalra és kör alakra nyújtjuk. Akkora legyen a tészta, hogy ki tudjuk vele majdnem teljesen bélelni a tortakarikát. A tészta szélét belülről tapasszuk a forma oldalára. Ha ez megvan, beletesszük az első adag 150 g baracklekvárt (erre a célra legalkalmasabb a nagyi által főzött sárgabaracklekvár, botmixerrel simára turmixolva). A barackízt egyenletesen simítsuk el a tészta felszínén úgy, hogy a szélein is ugyanolyan vastag legyen, mint a közepén! Most egy külön edényben, keverjük össze a darált diót, a kristálycukrot, fahéjat és vaníliás cukrot, valamint a citromhéjat. Ezután a diós keverékből, pontosan 90 g-ot eloszlatunk egyenletesen a formában, a barackíz tetején. Most kivesszük a hűtőből a második tésztát és ebből is kör alakot nyújtunk, azonban ezt pontosan akkorára nyújtsuk, mint a forma belső átmérője. Helyezzük bele a formába, a dió tetejére. Most a fentiek szerint, jön még egy réteg barackíz (150 g), majd erre egy réteg (90 g) diós keverék, majd erre a harmadik réteg tészta. Ezután a fentiek szerint, jön még egy réteg barackíz, majd erre egy réteg diós keverék, majd erre a negyedik réteg tészta. Végül utoljára a fentiek szerint, jön még egy réteg barackíz, majd erre egy réteg diós keverék és erre az ötödik, utolsó réteg tészta. Ha ezzel megvagyunk, vágjuk le a felső tésztaperemet a forma oldalán, hogy egyenletes legyen és szurkáljuk meg óvatosan, a betöltött zserbót. Ezután tegyük az előmelegített 185 °C-os sütőbe és kb. 50 perc alatt, süssük készre. A kisült zserbót hagyjuk teljesen kihűlni (erre egy éjszakát bőven számíthatunk), majd egy éles késsel vágjuk körbe és vegyük le róla a sütőforma oldalát. Fordítsuk meg egy tányérra, hogy az eddigi alja most felül legyen. A keserű csokoládét mikrohullámú sütőben, vagy vízgőz fölött olvasszuk meg és vékonyan vonjuk be vele a zserbó tetejét. Ha a csokoládé is megkötött a tetején, tortaszeleteket vághatunk belőle, vagy akár négyzetesre is szeletelhetjük.