Zsályás-hagymás zöldségfasírt airfryerben

Hozzávalók

2 evőkanál olívaolaj
1 közepes hagyma, apróra vágva
2 teáskanál szárított zsálya
¼ teáskanál őrölt szerecsendió
155 g Tesco Free From szeletelt fehér kenyér (kb. 4 szelet)
2-3 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
½ fokhagymás-kakukkfüves leveskocka, 2 dl forró vízben feloldva

Az air fryer segítségével könnyen készíthetünk ropogós zsályás-hagymás zöldségfasírtokat karácsonyra. Egyszerű kis étel, amihez valószínűleg minden hozzávaló megtalálható otthon.

Elkészítés

1

A kenyérszeleteket aprítógépben daráljuk 0,5-1 centis morzsákra. Egy nagy serpenyőben közepes lángon hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk 10 percig, időnként kevergetve, amíg megpuhul. Adjuk hozzá a kenyérmorzsát, a zsályát és a szerecsendiót, és pirítsuk további 5 percig, amíg a morzsa enyhén arany színűvé válik.

2

Öntsük a keveréket egy nagy tálba, majd keverjük hozzá a petrezselymet és a forró alaplevet, oszlassuk el egyenletesen; ízesítsük frissen őrölt fekete borssal. Fedjük le egy szorosan illeszkedő tányérral, és tegyük félre 10 percre, amíg felszívja a nedvességet, és enyhén ragacsos állagúvá válik.

3

Enyhén nedves kézzel formázzunk 12 egyforma méretű golyót, körülbelül 30 g-os darabokat. Helyezzük őket az air fryer rácsára, és süssük 180°C-on 8-10 percig, amíg enyhén aranybarnák lesznek. Tálaljuk egy tányéron vagy tálon.

4

Tipp: A fasírtgolyókat akár 48 órával korábban is megformázhatjuk. Tároljuk a hűtőben, és csak közvetlenül a tálalás előtt süssük meg.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4