Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az air fryer segítségével könnyen készíthetünk ropogós zsályás-hagymás zöldségfasírtokat karácsonyra. Egyszerű kis étel, amihez valószínűleg minden hozzávaló megtalálható otthon.
A kenyérszeleteket aprítógépben daráljuk 0,5-1 centis morzsákra. Egy nagy serpenyőben közepes lángon hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk 10 percig, időnként kevergetve, amíg megpuhul. Adjuk hozzá a kenyérmorzsát, a zsályát és a szerecsendiót, és pirítsuk további 5 percig, amíg a morzsa enyhén arany színűvé válik.
Öntsük a keveréket egy nagy tálba, majd keverjük hozzá a petrezselymet és a forró alaplevet, oszlassuk el egyenletesen; ízesítsük frissen őrölt fekete borssal. Fedjük le egy szorosan illeszkedő tányérral, és tegyük félre 10 percre, amíg felszívja a nedvességet, és enyhén ragacsos állagúvá válik.
Enyhén nedves kézzel formázzunk 12 egyforma méretű golyót, körülbelül 30 g-os darabokat. Helyezzük őket az air fryer rácsára, és süssük 180°C-on 8-10 percig, amíg enyhén aranybarnák lesznek. Tálaljuk egy tányéron vagy tálon.
Tipp: A fasírtgolyókat akár 48 órával korábban is megformázhatjuk. Tároljuk a hűtőben, és csak közvetlenül a tálalás előtt süssük meg.