Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A zöldségeket megtisztítjuk,megmossuk és apró kockákra vágjuk,a petrezselymet felaprítjuk.A zöldségeket -a gomba kivételével-enyhén sós vízben,a forrástól számított 10 perc alatt kissé ropogósra főzzük.Leszűrjük és jól lecsöpögtetjük.Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat,beletesszük a gombát,és addig pirítjuk,amíg a leve elpárolódik.Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket,összekeverjük,meghintjük a liszttel,kicsit együtt pirítjuk,majd felengedjük a tejjel,hozzáadjuk a tojást,megsózzuk,megborsozzuk és kevergetve 2-3 percig lassú tűzön pároljuk,amíg sűrű massza lesz.Levesszük a tűzről és teljesen kihűtjük.A kihűlt masszából vizes kézzel kis gömböket formálunk,bepanírozzuk és forró olajban pirosra sütjük. (Kínálhatjuk húsok mellé köretnek,önálló ételként paradicsommártással,vagy hidegen tartármártással.)