Receptek Főételek Hal Zöldséges-tormás lazacszeletek

Hozzávalók

50 g tengeri só
100 g vöröshagyma
200 g vaj
1 csipet őrölt fekete bors
500 g friss torma (reszelt)
100 ml citromlé
1 csokor friss petrezselyem
300 ml száraz fehérbor
500 g vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller)
2 darab babérlevél
0.8 kg lazac (filé)

Leírás

A vegyes zöldséget megtisztítjuk, vékony metéltre vágjuk. A szeletelt vöröshagymát vajban, üvegesre pároljuk. A metélt zöldséget, sós, fűszeres vízben, félpuhára főzzük. Tepsibe tesszük a vajban puhított hagymát, erre helyezzük a besózott halszeleteket. Beborítjuk a félig főtt zöldségekkel és megszórjuk a reszelt tormával. A fehérborral felengedjük, majd fóliával betakarjuk és sütőben kipároljuk. Amikor elkészült, citromlével ízesítjük. Finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4