Receptek Főételek Tészta Zöldséges tészta

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
20 dkg trappista sajt
1 csipet őrölt fekete bors
1 pohár tejföl
40 dkg kockatészta
50 dkg petrezselyemgyökér (sárgarépa,zöldbab,zöldborsó, karalábé, csemege ku)
25 dkg kocsonyahús (füstölt húsdarabok darálva)

Leírás

A zöldséget kevés sós vízben meg kell főzni. Ha kész, leszűrve egy vajjal kikent tűzálló tálba tedd bele. A zöldség levéből kétszer annyit forralj meg, mint amennyi a tészta térfogata és abban főzd meg a tésztát, fedő alatt. A tészta fel fogja szívni a zöldséglevet és csodálatos íze lesz. Nem szabad teljesen megfőzni a tésztát, ha elvágod, belül egy nagyon vékony fehér csík maradjon! Borítsd bele a zöldségbe az így megfőzött tésztát és a füstölt húst, és így forrón keverd össze az egészet a vaj, a reszelt sajt és a tejföl felével. Sózd meg ízlés szerint. A maradék reszelt sajtot keverd össze a maradék tejföllel, és kend a tészta tetejére. Erre morzsold rá a maradék vajat,és lefedve, közepesen meleg sütőben süsd addig, amíg a teteje szép piros nem lesz. Nagyon finom, üdítő és laktató egyszerre. Savanyúsággal is adható.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4