Receptek Levesek Zöldséges rizsleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 tk finomliszt
1 dl tej
1 fej vöröshagyma (kis fej)
3 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 darab húsleveskocka
4 kanál rizs
1 pohár tejföl
1 csokor friss petrezselyem
50 dkg vegyes zöldség

Leírás

A zöldséget megtisztítjuk és felaprítjuk. A vöröshagymát, hámozás után finomra aprítjuk, a megmosott petrezselyemzöldet apróra vágjuk, a rizst megmossuk és leszűrjük. Leveses fazékban felforrósítjuk az olajat és üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Azonnal ráöntünk 2 evőkanál vizet és visszatesszük a tűzre. Felforraljuk, ezt követően a zöldséget és a rizst is rátéve, kissé megpirítjuk. Ezután, felöntjük bő egyliternyi vízzel és beletesszük a húsleveskockákat. Kb. 15 percig főzzük, végül a liszttel simára kevert tejjel behabarjuk. Kiforraljuk és megkóstolva, még kevés sóval ízesítjük. Beleszórjuk a petrezselyemzöldet és a tűzről lehúzva, még 10 percig, befedve hagyjuk állni. Végül, tejföllel gazdagítjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4