Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A rizst jól megmossuk és 1-2 órán át, hideg vízben áztatjuk. Az apróra vágott hagymát bő olajon, egy kis vízzel megdinszteljük. Hozzáadjuk a borsót, a felkockázott sárgarépát és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Egy kicsit dinszteljük. Fűszerezzük egy kis cukorral, ételízesítővel. Vízzel felöntve, fedő alatt, puhára főzzük. (Nem baj, ha marad leve.) Hozzáadjuk a rizst, felöntjük vízzel. Még fűszerezzük ételízesítővel és őrölt borssal. Alaposan összekeverjük, lefedjük. Lassú tűzön néha megkeverjük és ha kell, vizet adunk hozzá addig, míg a rizs meg nem főtt. Ha kész, pár percig, a fedő alatt állni hagyjuk.Tejszínnel és reszelt sajttal átkeverjük.