Receptek Gyerekmenü Főételek Zöldséges Risotto

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 csipet őrölt fekete bors
3 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma (nagy)
1 darab cukkini
40 dkg rizs (risotto rizs)
1 dl száraz fehérbor
l alaplé

Leírás

Répát, cukkinit apró kockákra vágom vagy lereszelem és rövid lében megfőzöm A felkockázott hagymát olajon kicsit pirítom, majd beleöntöm a rizst. Ha üvegesedni kezd a rizs, hozzáöntöm a bort, és folyamatosan keverem. Mindig a bor legyen az első, amivel a rizs találkozik. Ha magába szívta a bort, jöhet az első kanál alaplé, és újra kevergetni kell. És így tovább. Mindig várjuk meg, amíg felszívta a levet, csak ezután jöjjön a következő adag. A második harmadik felöntésnél teszem bele a zöldségeket a levükkel együtt. Ha megfőtt a rizs (15-20 perc), az utolsó adag levet, nem főzöm el teljesen. Belekeverek még egy diónyi vajat és 10 dkg reszelt parmezánt, azonnal tálalom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4