Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A hagyományos tésztarétegek helyett cukkini szeletekkel. A zöldségekkel teli, sovány bolognai darált hús és az egyszerű szósz tele ízekkel.
Melegítsd elő a sütőt légkeverés 180°C-ra. Melegíts fel egy nagy, tapadásmentes, serpenyőt, add hozzá a darált marhahúst , fűszerezd jól, és süsd közepesen magas lángon 5 percig, gyakori kevergetés mellett, amíg aranybarna nem lesz. Adjuk hozzá az apróra vágott hagyma felét és a zellert, és fűszerezzük. Közepes lángon 5-6 percig sütjük, vagy amíg megpuhul. Adjuk hozzá a fokhagymát és pirítsuk még egy percig. Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és a vörösbort, és forraljuk 3-4 percig.
Ezután hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, az alaplevet és az egyik babérlevelet, és felforraljuk. Fedjük le fedővel, vegyük le a hőt közepes-alacsonyra, és hagyjuk párolni 45 percig, időnként megkeverve. Vegyük le a fedőt, és pároljuk további 15 percig, vagy amíg a szósz kissé besűrűsödik.
Amíg a darált sül, a maradék hagymát a maradék babérlevéllel, a borssal és a tejjel (3 evőkanál lefoglalással) egy serpenyőbe tesszük, és lassú tűzön tesszük. Forrald lassú tűzön, és főzd 2-3 percig. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni a tejet 10 percig. Szűrjük le szitán, és dobjuk ki a babérlevelet, a hagymát és a borsot.
Tegyük a kukoricalisztet egy kis tálba, adjuk hozzá a félretett tejet és keverjük sűrű masszává. Adjuk hozzá a felöntött tejhez, tegyük lassú tűzre, és pároljuk gyakran kevergetve 5 percig, vagy amíg besűrűsödik. Adjuk hozzá a mustárt és a reszelt szerecsendiót, és jól fűszerezzük, ha túl sűrű a szósz, adjunk hozzá még egy kis tejet.
Egy nagy lábas sós vizet felforralunk, és a cukkiniszeleteket 1 percig blansírozzuk , csipesszel kivesszük a forrásban lévő vízből, és konyhai papíron jól lecsepegtetjük. (Fontos ebben a szakaszban a lehető legtöbb víztől megszabadulni, különben a lasagne nagyon vizes lesz.)
A darált keverék felét egy lasagne edénybe kanalazzuk. A tetejére egy egyenletes réteg blansírozott cukkinit teszünk, majd jól fűszerezzük. Ismételje meg a többi darált, és fejezze be a többi cukkinivel. A tetejére öntjük a fehérmártást, és a tetejére sorban fektetjük a felszeletelt paradicsomot. Keverjük össze a cheddar és parmezán sajtokat, és szórjuk a tetejére. Süssük 30 percig, vagy amíg aranybarnára nem pirul.
Osszuk 6 tányérra, és tálaljuk zöldsalátával vagy zöldekkel.